Špajza 19. travnja 2019.

Mali trikovi za savršena tvrdo kuhana jaja

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz par trikova, kuhana jaja na vašem stolu bit će savršeno glatka, a žumanjak neodoljivo žut...

Tijekom Uskrsa su jaja najveća zvijezda na jelovniku, a često ih kuhamo u zadnji čas i bez volje. U takvim je trenutcima vrlo lako pogriješiti i prekuhati ih ili ih nespretno oguliti. Čak i ako ih bojate i namjeravate pokrenuti natjecanje u tucanju,dojam će biti potpun samo ako je jaje iznutra savršeno kuhano.

 

Jaja Možda vas zanima... Kako provjeriti jesu li jaja svježa Špajza

 

Kako bi osigurali dobar ishod, trebate pratiti nekoliko jednostavnih pravila. Nemojte koristiti jaja koja ste upravo ukrali od koke jer se svježa jaja teže gule. Naravno, ne savjetujemo vam da koristite stara jaja i riskirate, ali ona koja su odstajala u hladnjaku desetak dana će biti savršena.

Potom jaja stavite u veliku posudu i napunite je vodom. Pričekajte da proključa, a zatim ugasite vatru i poklopite. Ako želite servirati savršena tvrdo kuhana jaja, namjestite da vam alarm zvoni za točno 11 minuta. U slučaju da više volite meko kuhana jaja, sedam minuta će biti sasvim dovoljno.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Kad zazovni alarm, jaja premjestite u posudu s ledenom vodom kako bi zaustavili proces kuhanja. Nakon minutu, dvije možete početi s guljenjem. Budući da su se jaja dobro ohladila, te da nisu previše svježa, ne biste trebali imati nikakvih problema.

Uživajte u savršenim kuhanim jajima!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.