Manu Chao oduševljen varaždinskom kuhinjom!

Nikola Božić
Redakcija Gastro.hr-a je već dulje vrijeme fan vrhunskih delicija koje spremaju u Đurinoj Hiži iznad Varaždinskih Toplica, ali tijekom nedavnog posjeta i koncerta na Špancirfestu - to je potvrdio i veliki glazbenik Manu Chao sa svojim bendom!
Vidi originalni članak

Preslatka Đurina Hiža je obiteljsko gospodarstvo koje se nalazi na brežuljku pored pituresknih Varaždinskih Toplica. Njezin vlasnik, Nikola Božić, osim što je sjajan marketinški i PR stručnjak koji sjajno promovira svoju djedovinu, ovog a je puta razveselio ljubitelje dobre glazbe time što je do granica pucanja najeo jednu od najvećih zvijezda današnjice!

"Prezentiral sam mu T-Bone Steakove iz Meat The Kinga, ispričal im priču kak radimo rebrica (da je to american/chinese/zagorje style - na kaj se nasmijal), pa su svi iz benda fotkali te Steakčine... Nakon mog predstavljanja kaj smo zamislili da im spremimo, naručili su si šljivovicu, svih 10 kolko ih je bilo u toj ekipi!"

Sudeći po nastupu koji je trajao više od dva i pol sata, Španjolci se nisu pretjerano bunili...

"Sam Manu je izrazito topla osoba, moglo bi se reći čista i bezgranična ljubav i to bez ikakvog pretjerivanja. Za predjelo su uzeli pladanj sa suhomesnatim delicijama, a najviše mu se svidio mamin kruh i kosana mast. Za glavno jelo smo im spremili T-Bone Steak, rebrica s bbq umakom koji sami radimo i srneći file u umaku od gljiva... Nakon kaj sam mu prelijal malo maslinovog ulja po komadiću steaka (Buža od Salvele koja je osvojila zlatnu medalju na izložbi u New Yorku prije 2 mjeseca), vraćal sam flašicu na stol i pogodil čašu koja se "raspelisnula" u doslovno tisuću komada. Jedan komad mu je upal u drugu čašu u kojoj je bil Sauvignon od mog tate, a dobil je komadić i u tanjur! Ispričal sam se i rekel da je to vjerojatno jer sam preuzbuđen, na kaj se samo nasmijal i nastavil klopat ko da se ništ nije dogodilo. Nakon glavnog jela su čak i zasvirali malo."

"Na kraju me zamolil da pozovem majku (glavnu kuharicu, op. a.) da je upozna - izljubil ju je i zagrlil. Pohvalil je Volim Ljuto umake koje je isprobaval uz narezak, a najviše mu se dopal Vrabanero Smoked! Od cuge šljiva od OPG Levak, tatin Sauvignon, a probal je i Frankovku Miraz od FeraVina. U restoranu su ostali 3,5 sata i rastali smo se uz zagrljaje i obećanje da budem došel na koncert i druženje posle njega, kaj sam i napravil! E da, i bučino ulje mu je bilo špica, a pojeli su za desert sladoled s bučinim uljem... Jučer sam im odnesel u hotel malo kobasa, buđole, svašta nešto... Uglavnom, bezgranična ljubav, a takva mu je i muzika. Ponovilo se..."

Mi smo se odavno uvjerili u kvalitetu Đurinih perkelta, ćevapa od srnetine i svakojakog mesa, nakon Manu Chaoa, red je i na vas - dobar tek!

Posjeti Gastro.hr