Naše čitateljice pripremile su najbolja ljetna jela za piknik!

Neva Zganec/PIXSELL Čitateljice na radionici missGastra u suradnji sa Staropramen pivom
missGASTRO i Staropramen pivo organizirali su kulinarsku radionicu s Matejom Krvarić, a u članku pročitaj kako je prošlo druženje i saznaj koja jela smo pripremili!
Vidi originalni članak

Naša Gastro zvijezda Mateja Krvarić, jedna od najpoznatijih hrvatskih food blogerica i autorica bloga "Uvijek gladna" odazvala se našem pozivu te je u suradnji sa Staropramen pivom isplanirala kreativnu i zanimljivu gastro radionicu posvećenu pripremi hrane koju možeš ponijeti sa sobom na piknik.

Tri ukusna jela za piknik!

Nema ništa bolje od druženja uz dobru hranu, puno smijeha, hladno pivo i nekoliko poučnih lekcija. Upravo u svemu navedenom uživale su dobitnice kulinarske radionice s Matejom Krvarić. Na meniju su se našla slatko-ljuta pileća krilca, falafel u pita kruhu i steak sendvič. Naše čitateljice su spremno obukle pregače i zasukale rukave te pod Matejinim vodstvom pripremile čak tri ukusna jela za piknik!

Mateja je čitateljicama otkrila svoje kulinarske trikove

Svaka od njih je pripremala različito jelo dok ih je Mateja savjetovala kako iz namirnica izvući maksimum okusa, pritom odajući i neki od svojih najboljih kulinarskih trikova. Lea je napravila smjesu za falafel i oblikovala je u kuglice, a pritom joj je pomagala Iva. Mateja je otkrila da u smjesu za falafel uvijek stavlja slanutak koji prethodno namoči u vodi, peršin, chilli, meksičku mješavinu začina i limun, a umjesto dvije žlice brašna mogu se dodati i zobene pahuljice, sjemenke ili smrznuti grašak.

Marinela je pomagala Mateji u pripremi marinade za slatko-ljuta pileća krilca, a koristile su soja sos, med, đumbir, češnjak u prahu, sol i papar. Tea je radila pripremu za steak jer je veliki ljubitelj mesnih jela, a kako bi steak sendvič bio što ukusniji pržila je luk na ulju i maslacu pola sata dok potpuno nije omekšao. Nakon toga mu je prema Matejinom savjetu dodala aceto balsamico i med za savršeni okus. Mateja je čitateljicama otkrila kako je luk u njenoj kuhinji baza svih jela, a kako bi steak bio još ukusniji, uz sol i papar dodaje i malo timijana.

Jako smo se dobro zabavili uz hranu i hladno pivo

Jedna od čitateljica missGastra, Iva, podijelila je s nama svoje iskustvo s radionice.

"Na radionici je bila super atmosfera i prije svega smo se dobro zabavili i naravno nazdravili sa Staropramenom. Ne zna se da li su bile simpatičnije sudionice ili Mateja. Izbor jela je bio baš hedonistički, ali opet dovoljno jednostavan za pripremu i praktičan za ponijeti na piknik. Teško se odlučiti koji meni mi je najdraži, jer stvarno su svi bili ukusni. No, kad bi birala, izabrala bi falafel u pita kruhu jer naginjem nečem malo egzotičnijem. Plus kombinacija umaka od jogurta i tabasca me oduševila.  Sveukupno su nam trebala 2 sata za sva tri jela tako da toplo preporučujem svima da isprobaju recepte".

Čitateljice missGastra su naučile ponešto novo, ali dobile i iskustvo koje će pamtiti i koje će im pomoći već pri idućoj kulinarskoj avanturi. Osim uspomena, sa sobom su ponijele i prigodne Staropramen poklone. 

 

Posjeti Gastro.hr