Špajza 16. lipnja 2022.

Naše čitateljice pripremile su najbolja ljetna jela za piknik!

Čitateljice na radionici missGastra u suradnji sa Staropramen pivom foto: Neva Zganec/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
missGASTRO i Staropramen pivo organizirali su kulinarsku radionicu s Matejom Krvarić, a u članku pročitaj kako je prošlo druženje i saznaj koja jela smo pripremili!

Naša Gastro zvijezda Mateja Krvarić, jedna od najpoznatijih hrvatskih food blogerica i autorica bloga "Uvijek gladna" odazvala se našem pozivu te je u suradnji sa Staropramen pivom isplanirala kreativnu i zanimljivu gastro radionicu posvećenu pripremi hrane koju možeš ponijeti sa sobom na piknik.

Tri ukusna jela za piknik!

Nema ništa bolje od druženja uz dobru hranu, puno smijeha, hladno pivo i nekoliko poučnih lekcija. Upravo u svemu navedenom uživale su dobitnice kulinarske radionice s Matejom Krvarić. Na meniju su se našla slatko-ljuta pileća krilca, falafel u pita kruhu i steak sendvič. Naše čitateljice su spremno obukle pregače i zasukale rukave te pod Matejinim vodstvom pripremile čak tri ukusna jela za piknik!

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL foto: Neva Zganec/PIXSELL

Mateja je čitateljicama otkrila svoje kulinarske trikove

Svaka od njih je pripremala različito jelo dok ih je Mateja savjetovala kako iz namirnica izvući maksimum okusa, pritom odajući i neki od svojih najboljih kulinarskih trikova. Lea je napravila smjesu za falafel i oblikovala je u kuglice, a pritom joj je pomagala Iva. Mateja je otkrila da u smjesu za falafel uvijek stavlja slanutak koji prethodno namoči u vodi, peršin, chilli, meksičku mješavinu začina i limun, a umjesto dvije žlice brašna mogu se dodati i zobene pahuljice, sjemenke ili smrznuti grašak.

Marinela je pomagala Mateji u pripremi marinade za slatko-ljuta pileća krilca, a koristile su soja sos, med, đumbir, češnjak u prahu, sol i papar. Tea je radila pripremu za steak jer je veliki ljubitelj mesnih jela, a kako bi steak sendvič bio što ukusniji pržila je luk na ulju i maslacu pola sata dok potpuno nije omekšao. Nakon toga mu je prema Matejinom savjetu dodala aceto balsamico i med za savršeni okus. Mateja je čitateljicama otkrila kako je luk u njenoj kuhinji baza svih jela, a kako bi steak bio još ukusniji, uz sol i papar dodaje i malo timijana.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL foto: Neva Zganec/PIXSELL

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL foto: Neva Zganec/PIXSELL

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Mateja Krvarić foto: Neva Zganec/PIXSELL

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Čitateljice Tea i Lea foto: Neva Zganec/PIXSELL

Jako smo se dobro zabavili uz hranu i hladno pivo

Jedna od čitateljica missGastra, Iva, podijelila je s nama svoje iskustvo s radionice.

"Na radionici je bila super atmosfera i prije svega smo se dobro zabavili i naravno nazdravili sa Staropramenom. Ne zna se da li su bile simpatičnije sudionice ili Mateja. Izbor jela je bio baš hedonistički, ali opet dovoljno jednostavan za pripremu i praktičan za ponijeti na piknik. Teško se odlučiti koji meni mi je najdraži, jer stvarno su svi bili ukusni. No, kad bi birala, izabrala bi falafel u pita kruhu jer naginjem nečem malo egzotičnijem. Plus kombinacija umaka od jogurta i tabasca me oduševila.  Sveukupno su nam trebala 2 sata za sva tri jela tako da toplo preporučujem svima da isprobaju recepte".

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Ivi se jako svidjela radionica foto: Neva Zganec/PIXSELL

Čitateljice missGastra su naučile ponešto novo, ali dobile i iskustvo koje će pamtiti i koje će im pomoći već pri idućoj kulinarskoj avanturi. Osim uspomena, sa sobom su ponijele i prigodne Staropramen poklone. 

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Falafel u pita kruhu foto: Neva Zganec/PIXSELL

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Steak sendvič foto: Neva Zganec/PIXSELL

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Slatko ljuta pileća krilca foto: Neva Zganec/PIXSELL

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.