Nova era kulinarskih emisija - program za prste polizati

Screenshoot
Smisao stvarno dobrih kulinarskih emisija odavno je prestao biti u drami između kandidata, pa se sada te iste emisije fokusiraju na ono što je zbilja važno - uzgoj namirnica i pripremu hrane. Odabrali smo najbolje i napravili malu, ali zbilja slatku listu naših omiljenih kulinarskih showova. Vrijeme je da se navučete!
Vidi originalni članak

Lista kulinarskih showova svakom je godinom sve duža, a koncepti emisija sve su bolji. Od klasičnih natjecateljskih emisija došli smo do dokumentaraca koji na najslađi način golicaju maštu i daju neku novu vrstu inspiracije, kako u gastronomskom smislu, tako i u svakodnevnom životu.

 

Kakav show! Masterchef Australia - vrhunac gastro showova

 

Bez obzira tražite li ideje za ručak ili desert, današnje kulinarske emisije nude baš sve. Od onih specijaliziranih za određeno područje kuhanja pa sve do dokumentarnih, za one koji žele znati više o profesionalnoj ili molekularnoj kuhinji, na malim ekranima, vjerujte, možete saznati i više nego što ste mislili.

 

 

Donosimo vam kratku listu naših najdražih emisija koje možete početi gledati već sutra!

Chef's Table

Netflix je 2015. godine izbacio dokumentarnu seriju Chef's Table i napravio sjajnu stvar za sve ljubitelje fine gastronomije. Osim što ovaj serijal broji već tri sezone, u njemu su predstavljeni vrhunski svjetski chefovi na jedan posve drugačiji način.

Naime, svaka epizode ove serije prati priču jednog chefa. Prva sezona otvorena je velikim Massimom Botturom te ćete se već tu navući, a sve što dolazi kasnije samo će vas dodatno inspirirati i tjerati vas da gledate dalje.

Chef's Table obavezna je serija za sve zaljubljenike u lijepu, finu i kuhinju na visokoj razini, a sve epizode možete pogledati na Netflixu.
 

 

The Great British Bake Off

Ljubitelji slatkog i jednostavnog koncepta kulinarskih showova definitivno će obožavati The Great British Bake Off. U ovom se showu pripremaju najfiniji deserti, nema puno mjesta za dramu, a stručni žiri točno zna što želi.

Dobra atmosfera, mirne ruke i velika doza koncentracije recept su The Great British Bake Offa, a oni natjecatelji koji dožive samo finale, često postaju prepoznata imena u svijetu slastičarstva.

Osma sezona završila je u listopadu ove godine, a epizode prijašnjih sezona vrte se na domaćim i stranim televizijskim programima, pa ih svakako pokušajte uhvatiti kada pronađete vremena za odmor ispred malog ekrana.

 

 

MasterChef Australia i MasterChef Junior

O Masterchefu Australia već smo pisali i svakako je jedan od onih kulinarskih showova koji su nas u potpunosti oduševili. Osim što će vas prikovati za male ekrane, australski amaterski kuhari imaju za ponuditi puno više. Hrana kakvu niste mogli ni zamisliti, poznati chefovi i prijateljski odnosi čine ovaj show jednostavnim za gledanje, a nakon svake epizode, vjerujte, morat ćete napuniti zdjelu za grickalice. 

Nova, deseta sezona, očekuje se na ljeto ove godine, a do tada na potražite već prikazane epizode i uvucite se u neki posve drugačiji, natjecateljski, ali nevjerojatno inspirativan kulinarski svijet.

 

 

Za razliku od australske inačice showa, ona u kojoj se za titulu Masterchefa bore djeca od osam do 13 godina, vrlo lako mogla bi vas zabrinuti. Naime, Masterchef Junior na jednom mjestu okuplja super ambiciozne klince koji zatim pripremaju jela kakva nam ni samima ne bi pala na pamet.

Čak i Gordon Ramsay, jedan od sudaca u emisiji, često ostaje zatečen količinom znanja pojedinih kandidata. Vjerujte, sjajni tanjuri koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim natjerat će vas da pogledate baš sve sezone ovog genijalnog showa. 

Ne zna se točan datum početka šeste sezone, no mi već vježbamo svoje kulinarske vještine kako bismo se osjećali barem mrvicu bolje kada pred malim ekranima gledamo male kandidate s velikim znanjem.
 

Posjeti Gastro.hr