Špajza 08. svibnja 2017.

Masterchef Australia - vrhunac gastro showova

foto: @masterchefau, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Australska inačica Masterchefa izrasla je u jedan od najboljih kulinarskih showova na svijetu. Od jednostavnog su koncepta uspjeli napraviti senzacionalnu emisiju bez nepotrebnih elemenata drame koja u fokus stavlja pripremu jela i okuse

Gary Mehigan, George Colombaris i Matt Preston su chefovi i suci, a ponajprije sretnici koji su s početkom svibnja zakoračili u još jednu sezonu australskog Masterchefa. Emisija koja na ispravan način slavi vrhunsku gastronomiju, amateri koji kuhaju bolje od nekih poznatih chefova i više nego zadovoljna nepca sudaca glavne su karakteristike ovog showa.

Možda vas zanima... Deset zapovijedi za kuhare amatere chefa Matta Prestona Špajza
 
 

So close! #MasterChefAU premieres 7.30pm TOMORROW on TEN.

A post shared by MasterChef Australia (@masterchefau) on


Iako je do sada emitirano tek pet epizoda devete sezone, a gastronomska se atmosfera tek počela zakuhavati, sam početak itekako je očaravajući. No s obzirom na emitirano prijašnjih sezona, manje nismo ni očekivali. 

Osim savjeta chefova sudaca, tu su i gostujući chefovi koji kandidatima zadaju genijalne zadatke i pomažu im u procesu pripreme. Jedna od kreativnijih je svakako i poznata slastičarka Anna Polyviou koja je već u prvom tjednu kandidatima priredila iznenađujući zadatak. Natjecatelji su morali replicirati njezin recept koji izgledom podsjeća na petardu, a sama priprema se sastoji od sedamdesetak koraka.


 

U ovoj se sezoni Masterchefa Australia očekuje čitav niz gastronomskih genijalaca, a među popularnijima svakako će biti i svjetski priznati chefovi Yotam Ottolenghi i Heston Blumenthal. Osim toga, kandidati će imati priliku kuhati u različitim dijelovima svijeta pa je tako najava za devetu sezonu otkrila da je dio showa snimljen u dalekom Japanu. 
 

Možda vas zanima... Chefovska posla: Yotam Ottolenghi Špajza


Nakon svega, ne preostaje vam ništa drugo već pripremiti porciju kokica i baciti se na gledanje showa koji će vas tehnikom, kreacijama i velikom količinom pozitive definitivno osvojiti već na prvu.

 

 

Cheese, wine and chocolate - the perfect combination 👌 #MasterChefAU

A post shared by MasterChef Australia (@masterchefau) on

 

You know you've hit the mark when @maggie_beer goes in for seconds. #MasterChefAU

A post shared by MasterChef Australia (@masterchefau) on

 

One word: WOW. Are you sure that's not a Pressure Test dish, Michelle? 😮 😍 #MasterChefAU

A post shared by MasterChef Australia (@masterchefau) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.