Lana, recite nam o čemu se radi?
Da nakon pobjede nazažlost nemam priliku za odmor i malo uživanja u pobjedi, ali s obzirom da radim ono što volim lakše ću preboljeti ovaj ludi tempo koji sam postavila ispred sebe. Dobro si primjetio, da su pred nama dva Food Festivala, još dva lijepa projekta na koje sam jako ponosna i koje me iz dana u dan vesele i tjeraju da dajem više, ali i da shvatim koliko je zapravo rad s hranom lijep, ali zahtijevan posao.
Znači, u sklopu Croatia Food Festivala ove godine krenuli smo putovanje kroz Hrvatske gradove, pa nas nakon prekrasnog Varaždina očekuje ništa manje lijep i atraktivan Zadar Zadar food festival i to 25. i 26. lipnja na Obali kralja Petra Krešimira IV i moram reći da se Zadru posebno veselim jer blizina i miris mora, dobra i pozitivna atmosfera sigurno će donijeti jedan nezaboravan festival ulične hrane. Nakon toga čeka nas Zagrabi, Zagrebi Zagreb food festival, 2. i 3. srpnja, u jedinstvnom parku Zrinjevac, pa iako smo festival trebali održati 11. i 12. lipnja, loše vremenske prilike primorale su nas da sve pomaknemo za 3 tjedna, ali ni malo ne žalim jer početak srpnja je idealna prilika da se predstavimo turistima, a i da građanima našeg grada pružimo dobru zabavu uoči odlaska na more i godišnjih odmora.
Koje su razlike u odnosu na prijašnje festivale?
Razlike su da smo organizacijski otišli puno dalje, puno smo naučili od prethodnih godina i vjerujem da će i građani osjetiti da rastemo sa svakim novim festivalom. Razlika je i činjenica da više ne “stanujemo” samo u Zagrebu već putujemo Lijepom našom i želimo se širiti i dalje, a vjerujem da je 2017. idealna da odemo i u Istru, da dođemo do 10 gradova što nam se čini kao optimalna brojka za jednu ovakvu manifestaciju. Razlike su i u sponzorima, partnerima koji su prepoznali vrijednost i rekla bih kvalitetu i ljepotu ovog projekta. Pa ovim putem želim zahvaliti svima, nadam se da ćeš mi dati da ih nabrojim (smijeh) - Trgovačkom lancu Billa, Amstelu, Jamnici, mesnici braće Pivac, Jeruzalem vinima, Kotanyu, Citroenu, Wurst baru, restoranu Time, svim gradovima, gradonačelnicima, turističkim zajednicama jer vjeruju u nas i nadam se da im vraćamo jednakom mjerom ukazano povjerenje.
Što možemo očekivati za jelo?
Dominirat će jela s roštilja, a interes javnosti sigurno će zaokupiti ham steak, odrezak od 700 grama koji se spravlja po posebnoj recepturi i koji je postao zaštitno jelo ovog festivala. Uz specijalitete s roštilja, za čiju je kvalitetu zadužena Mesna industrija Braća Pivac, posjetitelje će sigurno oduševiti i izbor vrhunskih njemačkih delicija koje će na Zrinjevcu ponuditi Wurst bar, ali i gyoze, spring rolice, pork bun sendviči iz azijske kuhinje, posebno osmišljeni sendviči iz Venezuele koje će spravljati Ricardo a koji će zaokružiti i obogatiti ovu gastro ponudu. A sve to začinit će se neponovljivim Kotany začinima.
Koji su highlightsi?
Kad je dobra hrana u pitanju highlightsi se uglavnom vežu uz hranu, ali evo reći ću da će se ovogodišnje izdanje ZZZagreb Food Festivala pojačat u svome kuharskom dijelu, pa će tako uz moju malenkost, svoja kuharska umijeća Zagrepčanima predstaviti i pobjednica Masterchefa 2015. godine Iva Pehar.
Što će biti od popratnih programa?
Samo dođite “gladni i žedni”, a sve ostalo naša je briga. Biti će nagrada, zabave, iznenađenja, ali ne mogu sve otkriti…morate doći i saznati zašto smo mi najbolji ulični festival hrane u Hrvatskoj!