Špajza 02. svibnja 2017.

Blumenthal: Dosta smo bili robovi recepata!

foto: Steve Parsons/Press Association/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Skype i chef Heston Blumenthal napravili su suradnju koja nas je apsolutno oduševila! Ovo morate vidjeti...

Heston Blumenthal, kreativni chef poznat po molekularnoj kuhinji, spajanju neobičnih okusa u izvanredne kombinacije i svojim nevjerojatnim, veličanstvenim gozbama u suradnji sa Skypeom donosi vam bot pomoću kojeg možete naučiti kuhati poput profesionalca.

Možda vas zanima... Chefovska posla: Heston Blumenthal Špajza

Botovi su pametni programi koje je stvorio Skype, a za vas mogu pretraživati vijesti, igrati igrice, a sada i učiti vas kuhati. Komunikaciju s botom možete započeti baš poput one s prijateljima koje imate na svojoj Skype listi, dodavanjem i tipkanjem.

Upravo takav jedan inteligentan program u suradnji s Blumenthalom stvoren je kako bi gastronomskim entuzijastima olakšao razumijevanje neke drugačije, složenije kuhinje.
 


"Predugo smo robovi recepata, kada nam se oni oduzmu, sami ne znamo što bismo", objašnjava Heston Blumenthal, a onda dodaje i kako gledanjem i samim doživljajem pripremanja jela možemo otkriti nove trikove i ideje, osloboditi se recepata i stvarati još bolja jela.

Možda vas zanima... Deset najvažnijih trikova u svakoj kuhinji Špajza

Bot Hestona Blumenthala tako će svim zainteresiranima besplatno dijeliti kulinarske savjete, recepte i ideje. Recepti će se objavljivati na mjesečnoj bazi, a fokusirat će se na sezonske namirnice te ista takva jela.

Osim različitih savjeta koji će vam svakako pomoći u spremanju nekih od omiljenih jela, Hestonov bot pomoći će vam da shvatite njegov način kuhanja, otkrijete neku još neistraženu stranu i zaljubite se u posve novu razinu kuhanja.

Preostaje vam samo upaliti Skype, u tražilicu upisati Heston Bot i uživati u onome što je za vas donijela ova genijalna suradnja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.