Obrnuta torta od čokolade i krušaka zadovoljit će svaki ukus

Neva Zganec/PIXSELL Anamarija, autorica bloga Mrvice sa stola, pripremila je obrnutu tortu od čokolade i krušaka
Obrnuta torta od čokolade i krušaka mogla bi zadovoljiti brojne ljubitelje slatkog, a pripremila ju je Anamarija Habuš, autorica bloga Mrvice sa stola. Njezini recepti po uzoru na mamina i bakina jela dovela su je do finala Gastro zvijezde u kategoriji Slastice.
Vidi originalni članak

Kad Anamarija kuha, pojedu se i – Mrvice sa stola! Možda se mi malo šalimo, ali ne šali se Anamarija kad priprema recepte za svoj blog upravo tog imena. Fine i tradicionalne slastice ona priprema na svoj, moderniji način i njeni su pratitelji to itekako dobro prihvatili. Anamarija se u ovoj kategoriji natječe s dva muškarca, pa joj nije lako. 

No, uvijek joj je lako pripremiti nešto fino i dati sve od sebe dok kuha. Za finale Gastro zvijezde ona nam je pripremila obrnutu tortu od čokolade i krušaka, koja će se svidjeti svima, sigurni smo. Za Anamariju i njene Mrvice sa stola možeš glasati ovdje, a recept možeš isprobati jer ti ga donosimo u cijelosti. 

Obrnuta torta od čokolade i krušaka

Sastojci:

Karamel

  • 100 g šećera
  • 25 g maslaca

Biskvit

  • 4 jaja
  • 120 g smeđeg šećera
  • 120 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 75 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Dodatno

  • 4 kruške
  • 100 g listića badema

Postupak:

  1. Za karamel: U tavi zagrij šećer dok ne postane zlatne boje, dodaj maslac, promiješaj i ulij ga u kalup za torte promjera 20 cm.
  2. Kruške oguli, nareži na kriške i poslaži po karamelu.
  3. Jaja i šećer miksaj Gorenje mikserom dok ne dobiješ pjenušavu svijetlu smjesu. Dodaj otopljenu čokoladu i otopljeni maslac, sve kratko miksaj. 
  4. Brašno i prašak za pecivo pomiješaj, prosij i dodaj u pripremljenu smjesu za biskvit. Špatulom ili Gorenje mikserom sjedini sastojke i ulij u kalup sa kruškama. 
  5. Kolač peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 35-40 minuta, ovisno o pećnici.
  6. Pečeni kolač ostavi da se kratko ohladi, pa ga pomoću tanjura na kojem ćeš ga servirati "okreni" van iz kalupa.
  7. Listiće badema tostiraj na zagrijanoj tavi dok ne dobiješ zlatnu boju i ne postanu hrskavi te ih posipaj po kolaču.

Pokušaj pojesti samo jedan komad torte!

Partner projekta u kategoriji Slastice je Gorenje.

Posjeti Gastro.hr