Soi Fusion Bar otvara se u Swanky hostelu, a mi smo prvi pričali sa chefom!

Josip Regović/PIXSELL
Soi Fusion Bar trebao bi se otvoriti već ovog vikenda u sklopu hostela Swanky Mint, a začetnici ideje su chef Vid Nikolić i koktel majstor Vedran Gulin. Dok chef Nikolić radi u Poreču u Chilli Fusion Streetfoodu, odgovornost za kuhinju preuzet će perspektivni chef Dino Popović.
Vidi originalni članak

S Dinom smo popričali u Swanky Monkey Gardenu, nekoliko stepenica iznad street food restorana Soi Fusion, gdje se kozmetički radovi privode kraju. Kuhinja će najvjerojatnije biti otvorena tijekom vikenda ili početkom sljedećeg tjedna.

"Moram priznati da imam malu tremu. Ovdje imaš puno veću odgovornost; sam brineš o kuhinji i nabavi namirnica, dok u većim kuhinjama imaš podršku kolega", priznao nam je Dino. S obzirom na njegovu poduzetnost i ekspresan probitak na kulinarskoj sceni uopće ne sumnjamo u njegove kompetencije za samostalno vođenje Soi Fusiona tijekom ljeta. Zaista ima životopis vrijedan divljenja, osobito kad se uzme u obzir da mu je tek 20 godina.

Dino Popović je...

Nakon završetka srednje škole zaposlio se u kuhinji Hotela Palace, a u međuvremenu je pokrenuo i Hrvatski pjat. Cilj ovog projekta je promicanje hrvatske kulinarske tradicije s modernim intervencijama. Sam početak Hrvatskog pjata bile su tajne večere, a aspiracije su porasle te planira food festival u rodnom Vrbovcu u sklopu manifestacije Kaj su jeli naši stari.

Očito je kako živi kroz hranu i za hranu, a svoje će vještine moći pokazati i u Soi Fusionu. S Vidom Nikolićem, priča Dino, povezao se putem Instagrama i bolje upoznao tijekom Fuliranja, a za svog mentora i kolegu ima samo riječi hvale. Veliki mu je kompliment činjenica da mu je upravo chef Nikolić, simbol kvalitetne azijske kuhinje u Hrvatskoj, poklonio povjerenje i privremeno mu prepustio kuhinju.

Mi dodajemo kako je još veći kompliment to što će Soi Fusion voditi odmah po otvaranju, u razdoblju kada se lokal mora dokazati u moru street food restorana u centru grada.

U Soi Fusionu vas čekaju...

Dino će tijekom ljeta kuhinju otvarati u 15 sati i posluživati azijske specijalitete sve do ponoći, što znači da u Soi Fusion možete skoknuti na kasni ručak, večeru ili brz i kvalitetan obrok prije izlaska. Pripremat će dokazano dobar jelovnik chefa Nikolića – tuna poke, katsu sendvič, satay piiletinu te gyoze sa svinjetinom i vege verziju s tofuom. Od jeseni, kada se Vid Nikolić vraća u Zagreb, ponuda će biti proširena i s tri vrste ramena.  

 

 

Koktel majstor Vedran Gulin zadužen je pak za osmišljavanje osvježavajućih koktela, koji će se točiti iz točionika ili kupovati u bocama. Odabrani kokteli imaju voćnu ili biljnu bazu, pripremljeni su da odgovaraju jelima te inspirirani sezonskim namirnicama. Dobro će odgovarati urbanom i dinamičnom okruženju u Swanky Mint hostelu, jednom od multikulturalnih središta Zagreba. 

Veselimo se otvorenju, ali i proširenju ponude koje je najavljeno s povratkom Vida Nikolića. S obzirom na ogroman interes za tajlandske specijalitete u Khaosu na Iblerovom trgu, ne sumnjamo kako će i azijski specijaliteti u Soi Fusionu naići na odobravanje Zagrepčana i turista, osobito kad se uzme u obzir renome chefova i koktel majstora koji ga predvode. 

 

Posjeti Gastro.hr