Ovo su najneobičniji rekordi povezani s hranom

Shutterstock
Dok neki kuhaju velike, skupe ili bolno ljute stvari, drugi žive kako bi ih pojeli u što kraćem roku. Slijedi popis ludih ideja iz Guinessove knjige rekorda.
Vidi originalni članak

Guinnessova knjiga rekorda popis je nezamislivih ekstrema, osobito kad je u pitanju hrana. S bogatog popisa rekorda odabrali smo najšokantnije i zamislili se nad ludim idejama koje ljudima padaju napamet.

 

Pretjeruju li? LUXE Milkshake srušio Guinnessov rekord

 

1. Broj bombončića pojeden kineskim štapićima i zavezanih očiju

Iskreno, 20 bombončića u minuti i nije neka šokantna brojka, ali je ideja apsolutno nebulozna. Ovaj rekord od 2011. godine drži Ashrita Furman iz New Yorka, koji se aktivno bavi postavljanjem rekorda. 

Budući da je trčao maraton u vreći i pokušao se na štulama popeti na Machu Picchu, čokoladni su mu bombončići odmor za dušu i tijelo. I još jedan rekord u životopisu. 

2. Najslojevitiji sendvič na svijetu

Najviši, najslojevitiji sendvič pripremljen je u New Yorku od strane DiLusso Deli Company. Naslagali su 60 kriški kruha sa salamom i senfom, a od 2016. godine nitko ih nije uspio nadmašiti. 

3. Rekord u jedenju čokoladica iz adventskog kalendara

Još je jedan ludi rekord odrađen u New Yorku, uz pomoć klasičnog adventskog kalendara s čokoladicama. Kevin „LA Beast“ Strahle uspio je otvoriti sve prozorčiće po redu i pojesti 24 čokoladice za 1:24 minute.

Gutanje čokoladica prenio je live preko Facebooka i dobro nasmijao gledatelje. 

4. Najskuplji cheesecake na svijetu

Zabilježeno je kako je najskuplji cheesecake prodan 2017. godine u njujorškom restoranu Ristorante Rafaele. Ova slatka zvijer sadržavala je buffalo ricottu, bijeli tartuf i hrpu zlatnih listića, a stajala je čak 4,592.42 dolara. 

5. Najveća pizza na svijetu

U ovom slučaju razumijemo otkud ideja, i voljeli bismo da smo 2012. bili u Rimu, ali nam je krajnje nevjerojatna brojka. U zemlji pizze, petero je Talijana uspjelo ispeći Ottaviju, pizzu površine 1261.65 m2. I to bezglutensku.

 

Majstor od kuhinje Gordon Ramsay napokon ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

 

Ako želiš zaroniti dulje u svijet neobičnih rekorda vezanih uz hranu, baci oko na službenu stranicu Guinnessove knjige rekorda

Posjeti Gastro.hr