Pintxo de gambas - slasni španjolski ražnjići na domaći način

Screenshoot
Dok sunce još grije, a morski vam je zrak predaleko, pripremite sjajne ražnjiće super popularne u španjolskoj kuhinji i okusima odlutajte u neke toplije krajeve...
Vidi originalni članak

Kombinacija finih jadranskih kozica, peperina kobasice i mozzarelle, začinjeno s tek nekoliko bazičnih sastojaka kako bi okusi što bolje došli do izražaja, oduševit će vas na prvi pogled. Divan spoj boja, okusa i mirisa instantno će vas odvesti na neku od lijepih španjolskih plaža, a zatim vam preostaje samo opustiti se i uživati.


Postupak pripreme pogledajte u videu.
 


Sastojci (ovisno koliko komada "ražnjića"):

  • jadranske kozice
  • Peperina narezak
  • mozzarelline
  • maslinovo ulje
  • limun
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Kozice mariniramo u maslinovu ulju, limunu, ostavimo sat vremena u hladnjaku da upiju sve arome.
  2. Dobro ugrijati grill tavu, posoliti, popapriti i naglo zapeći kozice.
  3. Peperinu tanko narezati.
  4. Na bambusov štapić nabosti kozicu,salamu i mozzarellinu.
  5. Poslužiti na posteljici od rikule i preliti maslinovim uljem.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr