gastro postao
Dok sunce još grije, a morski vam je zrak predaleko, pripremite sjajne ražnjiće super popularne u španjolskoj kuhinji i okusima odlutajte u neke toplije krajeve...
Kombinacija finih jadranskih kozica, peperina kobasice i mozzarelle, začinjeno s tek nekoliko bazičnih sastojaka kako bi okusi što bolje došli do izražaja, oduševit će vas na prvi pogled. Divan spoj boja, okusa i mirisa instantno će vas odvesti na neku od lijepih španjolskih plaža, a zatim vam preostaje samo opustiti se i uživati.
Postupak pripreme pogledajte u videu.
Sastojci (ovisno koliko komada "ražnjića"):
- jadranske kozice
- Peperina narezak
- mozzarelline
- maslinovo ulje
- limun
- sol
- papar
Priprema:
- Kozice mariniramo u maslinovu ulju, limunu, ostavimo sat vremena u hladnjaku da upiju sve arome.
- Dobro ugrijati grill tavu, posoliti, popapriti i naglo zapeći kozice.
- Peperinu tanko narezati.
- Na bambusov štapić nabosti kozicu,salamu i mozzarellinu.
- Poslužiti na posteljici od rikule i preliti maslinovim uljem.
Dobar tek!