Ljetna pizza - koje sezonske namirnice vole hrskavo tijesto

Thinkstock
Ovog proljeća i ljeta opsjednuti smo zelenilom pa ga, osim u rižotima i finim paštama, obožavamo i na omiljenoj pizzi. Donosimo vam sjajne prijedloge za pripremu sezonskih pizza.
Vidi originalni članak

Ovog proljeća i ljeta obavezne namirnice u hladnjaku su poriluk, špinat i blitva. Volimo ih kombinirati u kremastim umacima, s finim tanjurima tjestenine i rižotima, u složencima i pitama. Ipak, najsretniji smo kada otkrijemo trik kako da omiljenu pizzu učinimo barem naizgled zdravijom, pa smo pronašli način kako da sve to zelenilo upakiramo na najfinije trokutiće hrskavog tijesta.

 

Male tajne Pogledaj kako zamijesiti savršeno tijesto za pizzu

Novo ruho starog hita Pizza na kruhu - novi trend koji naprosto obožavamo

 

 

Tako će se poriluk na pizzi odlično spojiti s mesnim dodacima poput kolutića kobasica ili pak ostataka piletine ili pečenja. Pripremate li pulled pork i ostane vam mesa tek za dva, tri zalogaja, dodajte ga klasičnom spoju umaka od rajčice, aromatičnog sira i poriluka. Začinite origanom i bosiljkom, pa dodajte i malo češnjaka. Za prste polizati!

Iako blitvu nikada ne bismo ni pomislili staviti na pizzu, u kombinaciji sa slaninom bit će upravo idealna, dok će se špinat odlično složiti s artičokama i različitim vrstama sira. Kada pizzi dodajete lisnato zeleno povrće, svakako ga dobro osušite kako ne bi pustilo previše vode, a samim time pretvorilo slasnu pizzu u mljackavo natopljeno tijesto.

 

Imamo ideju! Tijesto za pizzu iskoristi na 6 novih načina

 

Nismo zaboravili niti šparoge, kraljice sezonskih tanjura. Iskoristite kraj sezone jer će se to divno, zeleno povrće sjajno složiti s kozjim sirom, inćunima i rajčicama. Koristiti možete i prve ovogodišnje cherry rajčice, no odličan dodatak bit će i one sušene. Kombinaciji dodajte i šaku rukole, pa uživajte u slasnim zalogajima omiljenog talijanskog specijaliteta.

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr