Prema pisanjima brojnih stranih gastronomskih portala, jedan od većih food trendova ove godine zasigurno je i povratak French bread pizze. Riječ je o jednostavnijoj verziji pizze koja se, umjesto na tijestu, priprema na podlozi od baguette kruha ili francuza.
Što je tu toliko posebno? Ovakvu pizzu obožavali smo kao mali, a neki od izvora navode kako ona označava i gastro povratak u 80-e. Osim što vrijeme pripreme skraćuje za minimalno dva sata, pizza na dugačom, hrskavom kruhu idealna je za brzinske obroke koje će voljeti baš svi.
Zaboravite na trenutke kada vam se jede pizza, svi sastojci su u hladnjaku, a vama se baš i ne čeka da se tijesto digne ili pak da dostavljač napokon pokuca na vrata. Izrežite kruh, poprskajte ga maslinovim uljem, nadjenite ga omiljenim dodacima i ubacite u pećnicu. I to je sve, toliko je jednostavno.
Osim što ćete uštedjeti vrijeme, uštedjet ćete i novac. Dobar baguette možete pronaći po cijeni do 10 kuna, a dodatke zatim prilagodite samo sebi. Pripremite bijelu pizzu s vrhnjem i slaninom ili pak se okrenite klasiku te ga pojačajte tunom, pršutom, češnjakom i sezonskim povrćem.
Nakon što se zapeče u pećnici, pizza na kruhu bit će neodoljivo hrskava izvana, dok će iznutra zadržati sočnost i kremoznost. Upravo je to razlog zbog kojeg se i sami toliko često vraćamo ovom jednostavnom, ali slasnom klasiku.