Špajza 5753 prikaza 03. travnja 2018.

Pizza na kruhu - novi trend koji naprosto obožavamo

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pizza na kruhu upravo je ono na što mislite. Pripremite baguette, premažite ga maslinovim uljem, u kombinaciju ubacite omiljene dodatke i uživajte u hitu koji trenutno osvaja svijet.

Prema pisanjima brojnih stranih gastronomskih portala, jedan od većih food trendova ove godine zasigurno je i povratak French bread pizze. Riječ je o jednostavnijoj verziji pizze koja se, umjesto na tijestu, priprema na podlozi od baguette kruha ili francuza.

 

pizza Možda vas zanima... Pizza za doručak zdravija od zdjelice pahuljica! Špajza



Što je tu toliko posebno? Ovakvu pizzu obožavali smo kao mali, a neki od izvora navode kako ona označava i gastro povratak u 80-e. Osim što vrijeme pripreme skraćuje za minimalno dva sata, pizza na dugačom, hrskavom kruhu idealna je za brzinske obroke koje će voljeti baš svi.

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Zaboravite na trenutke kada vam se jede pizza, svi sastojci su u hladnjaku, a vama se baš i ne čeka da se tijesto digne ili pak da dostavljač napokon pokuca na vrata. Izrežite kruh, poprskajte ga maslinovim uljem, nadjenite ga omiljenim dodacima i ubacite u pećnicu. I to je sve, toliko je jednostavno.

 

Možda vas zanima... Varijacija na temu: Pizza od lisnatog tijesta Recepti

 

Osim što ćete uštedjeti vrijeme, uštedjet ćete i novac. Dobar baguette možete pronaći po cijeni do 10 kuna, a dodatke zatim prilagodite samo sebi. Pripremite bijelu pizzu s vrhnjem i slaninom ili pak se okrenite klasiku te ga pojačajte tunom, pršutom, češnjakom i sezonskim povrćem.

Nakon što se zapeče u pećnici, pizza na kruhu bit će neodoljivo hrskava izvana, dok će iznutra zadržati sočnost i kremoznost. Upravo je to razlog zbog kojeg se i sami toliko često vraćamo ovom jednostavnom, ali slasnom klasiku.
 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • nikolina2 19:03 03. Travanj 2018.

    Ovo radim već 20 godina, u svim mogućim varijantama. Nema bacanja kruha ni pod razno, ideja nikad ne manjka. :)