Špajza 03. travnja 2018.

Pizza na kruhu - novi trend koji naprosto obožavamo

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pizza na kruhu upravo je ono na što mislite. Pripremite baguette, premažite ga maslinovim uljem, u kombinaciju ubacite omiljene dodatke i uživajte u hitu koji trenutno osvaja svijet.

Prema pisanjima brojnih stranih gastronomskih portala, jedan od većih food trendova ove godine zasigurno je i povratak French bread pizze. Riječ je o jednostavnijoj verziji pizze koja se, umjesto na tijestu, priprema na podlozi od baguette kruha ili francuza.

 

pizza Možda vas zanima... Pizza za doručak zdravija od zdjelice pahuljica! Špajza



Što je tu toliko posebno? Ovakvu pizzu obožavali smo kao mali, a neki od izvora navode kako ona označava i gastro povratak u 80-e. Osim što vrijeme pripreme skraćuje za minimalno dva sata, pizza na dugačom, hrskavom kruhu idealna je za brzinske obroke koje će voljeti baš svi.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Zaboravite na trenutke kada vam se jede pizza, svi sastojci su u hladnjaku, a vama se baš i ne čeka da se tijesto digne ili pak da dostavljač napokon pokuca na vrata. Izrežite kruh, poprskajte ga maslinovim uljem, nadjenite ga omiljenim dodacima i ubacite u pećnicu. I to je sve, toliko je jednostavno.

 

Možda vas zanima... Varijacija na temu: Pizza od lisnatog tijesta Recepti

 

Osim što ćete uštedjeti vrijeme, uštedjet ćete i novac. Dobar baguette možete pronaći po cijeni do 10 kuna, a dodatke zatim prilagodite samo sebi. Pripremite bijelu pizzu s vrhnjem i slaninom ili pak se okrenite klasiku te ga pojačajte tunom, pršutom, češnjakom i sezonskim povrćem.

Nakon što se zapeče u pećnici, pizza na kruhu bit će neodoljivo hrskava izvana, dok će iznutra zadržati sočnost i kremoznost. Upravo je to razlog zbog kojeg se i sami toliko često vraćamo ovom jednostavnom, ali slasnom klasiku.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nikolina2 19:03 03. Travanj 2018.

    Ovo radim već 20 godina, u svim mogućim varijantama. Nema bacanja kruha ni pod razno, ideja nikad ne manjka. :)