Pogledaj kako je izgledala dodjela nagrada "Gastro zvijezda 2022."

Davor Puklavec/PIXSELL Pobjednici na svečanoj dodjeli nagrada Gastro zvijezda 2022.
Svečanom dodjelom nagrada za najbolje food blogere godine završeno je natjecanje "Gastro zvijezda 2022.", a u nastavku doznaj tko je sve osvojio nagradu i kako nam je bilo!
Vidi originalni članak

Nakon nekoliko mjeseci kuhanja, druženja i glasanja čitatelja i žirija napokon je stigao trenutak koji smo svi s nestrpljenjem čekali - proglašenje ovogodišnje Gastro zvijezde! Superfinalisti su se zajedno sa stručnim žirijem, partnerima projekta i redakcijom portala missGastra okupili u svečanoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu kako bi otkrili tko je odnio ovogodišnju titulu najboljeg blogera po odabiru publike, ali i stručnjaka iz gastro svijeta. Dodjela nagrada održala se je u predbožićnom ugođaju pod šarmantnim vođenjem Danijele Večerinović Burić.

Gastro zvijezda je najveće regionalno natjecanje gastro blogera i zaljubljenika u hranu, u organizaciji portala missGASTRO. Pokrenuli smo ga 2017. godine, s ciljem promoviranja bogate blogerske scene i formiranja platforme za povezivanje i suradnju.

Ponosni smo jer već šestu godinu zaredom okupljamo najpopularnije gastro blogere te organiziramo dinamično natjecanje zaljubljenika u kuhanje i hranu, stvarajući pritom nove zvijezde, ukusne recepte i ono najbitnije – nova prijateljstva i suradnje. Ove godine su nas u projektu podržali naši partneri Metro Hrvatska i Gorenje koji su također prepoznali važnost poticanja, nagrađivanja i promoviranja food blogera i blogerica u našoj regiji.

Pobjednici kategorija prema glasovima čitatelja portala missGastro

U odabiru pobjednika velikim dijelom sudjelovali ste upravo vi i sa čak 7000 glasova podržali svoje omiljene blogere. Vrijeme je da objavimo rezultate glasovanja i ovogodišnje pobjednike.

Gastro zvijezda 2022. je...

Naš žiri, koji su činili poznati novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish, prošlogodišnje dobitnice nagrada Gastro zvijezda Mateja Krvarić i Suzana Kvesić i chef Josip Tomas, tajnim je glasovanjem odabrao i apsolutnog pobjednika. Titulu Gastro zvijezde za 2022. godinu osvojio je Mile Butorac, s bloga Jedi do Mile volje.


Pobjednik Mile Butorac

"Obožavam ovo natjecanje, koje nas ovako lijepo okuplja i daje nam vjetar u leđa da budemo sve bolji i bolji i da zajedno rastemo. Nikad ne treba zaboraviti da, ako radimo zajedno, onda smo jači i bolji. Jako sam sretan što je nagrada za Gastro zvijezdu ove godine došla baš u moje ruke, to mi je na najljepši način obilježilo kraj jedne prekrasne i poslovno jako uspješne godine. U ovoj godini dogodilo mi se doista puno toga lijepoga. Hvala vam što još uvijek organizirate ovo natjecanje i što podupirete nas gastro blogere, dajete nam vjetar u leđa kao zahvalu za sve što smo mi napravili za promociju kuhanja i kulture stola", rekao nam je pobjednik Mile Butorac nakon dodjele.

Oduševljeni nagradama bili su i ostali dobitnici:

"Hvala svima koji su glasali za mene. Ova nagrada mi puno znači, velika mi je motivacija za dalje. I nadam se da ću i ubuduće raditi recepte s kojima će svi biti zadovoljni", izjavila je Marija Herjavić Jerkić.

"Zahvaljujem svima koji su glasali za mene i zahvaljujem žiriju. Ova nagrada mi jako puno znači, pogotovo na današnji dan, jer bi mojoj mami danas bio 73. rođendan. Ona je umrla prije 21 godinu, a ja sam prije 10 godina promijenila prehranu zbog nje i otvorila blog s namjerom da ostanem što duže na ovoj planetici. Eto, baš na današnji dan primila sam u ruke ovu nagradu u kategoriji zdrave hrane i to je za mene – svemir!", rekla je Tina Uglješić.

"Jako sam sretna i iznenađena zbog nagrade, nisam očekivala da ću je ja osvojiti jer je konkurencija u mojoj kategoriji tradicionalne hrane bila zbilja velika. Za mene i moj mali blog koji postoji tek godinu i pol ovo je jako velik uspjeh. Želim zahvaliti svim svojim pratiteljima i pratiteljicama, svim mamama koje su glasale za Mamin ručak. Ova nagrada jako me veseli i ona mi je dodatan vjetar u leđa za dalje"; poručila je Zrinka Janković. 

"Zahvaljujem se na nagradi. Jako sam sretna jer je moj mali blog od 5000 followera uspio dostići ovu razinu. Zahvalna sam na mom malom krugu velikih ljudi i nadam se da ćemo svi skupa kuhati i dalje. Hvala svima koji su skuhali jela prema mojim receptima, lajkali moje objave i glasali za mene!", zaključila je Anamarija Habuš.

Pobjednici su dobili i pozamašne nagrade koje su osigurali partneri projekta. Tako su pobjednici svih kategorija osvojili poklon paket Metro proizvoda, Gorenje štapnu miješalicu, priliku za partnerski ugovor s portalom missGASTRO i ekskluzivnu statuu. A naša najveća zvijezda, pobjednik natječaja “Gastro zvijezda 2022” osvojio je: voucher od 3.000 kn koji može potrošiti u Metro centrima, Gorenje ugradbenu pećnicu, Gorenje indukcijsku ploču za kuhanje i napu, mogućnost za partnerski ugovor s portalom missGastro i partnerima projekta te ekskluzivnu statuu.

Čestitamo svim pobjednicima Gastro zvijezde 2022. godine! 

Posjeti Gastro.hr