Dva mjesta u Zagrebu gdje možeš isprobati popularni pumpkin spice latte!

Getty Images
S prvim danom jeseni se, željni novih okusa, prebacujemo na tople napitke...
Vidi originalni članak

Jedan od apsolutnih favorita je i pumpkin spice latte, koji se originalno priprema od kave, mlijeka, tučenog vrhnja te mješavine cimeta, muškatnog oraščića, đumbira i klinčića.

Pumpkin spice latte popularizirao je Starbucks, no verzije ovog napitka možeš isprobati i u dva zagrebačka lokala. Ne preostaje ti ništa drugo nego napraviti malu turu i procijeniti gdje ga bolje pripremaju.

 

Cake diary by Josipa Pumpkin spice muffini stvoreni za jesenska uživanja

 

Kim's Coffee (Petrova 21)
Cijena: 28 kuna

Tajna dobrog okusa pumpkin spice lattea u Kim's Coffee ostat će tajna! Otkrili su nam ipak kako upotrebljavaju domaći sirup sa začinskom mješavinom te da ga serviraju sa šlagom i pumpkin spice šećerom.

Dakle, u ovom napitku pumpkin spicea ne nedostaje, a dobar su bonus i Cimet keksići koji dolaze u paketu. 

Cat Caffe (Kušlanova 6)
Cijena: 21 kuna

Espresso, Pumpkin Spice sirup, mlijeko i dekoracije recept su za uspjeh i u Cat Caffeu, simpatičnom kafiću gdje goste dočekuju udomljene mace.  Ovaj miran, opušten lokal idealan je za popodnevno ispijanje vrućih napitaka i igranje društvenih igara.

Iz njihove ponude izdvajamo i verziju vruće čokolade s pumpkin spiceom, koja je prikladna za sezonu vesta i debelih čarapa.

Naravno, pumpkin spice mješavinu možete pripremiti i kod kuće, ako pomiješate mljeveni cimet, muškatni oraščić, đumbir i klinčić. Već pripremljenu smjesu možete kupiti u Harrisa Spice Storeu, a dobro će poslužiti i Pumpkin Spice sirup koji je dostupan u Vrutku.

 

Posjeti Gastro.hr