Premijerni burger na Zagreb Chill&Grill festivalu

Submarine
"Kada smo shvatili da smo propustili premijerni Chill&Grill, odlučili smo se dobro pripremiti za ovaj, po nama vjerojatno najbolji craft piknik u Hrvatskoj. Razmišljali smo što da posebno spremimo i tako konačno složili naš novi proizvod Chill&Grill burger by Submarine upravo za ovu prigodu. Sastojci? Za to ćete morati prošetati do Bundeka“, govori nam CMO Submarinea, Luka Jureško.
Vidi originalni članak

Prije nekoliko godina gledali smo u slatki mali lokal na početku Frankopanske, a danas su najprepoznatljiviji brend burgera u regiji i nezaobilazna meka svakog ljubitelja brzog zalogaja! Dame i gospodo burgeraši, predstavljamo vam Submarine!

Submarine burgeri nisu najstariji, najveći ni najskuplji u Hrvatskoj. Ali ćete se jednom kad ih probate stalno vraćati na neku od lokacija širom regije, jer ćete se jednostavno zaljubiti, posebice u ovaj koji će biti pripremljen za Zagreb Chill&Grill festival.

Mekano pecivo, slasno sočno meso, dodaci pomno odabrani s najboljih lokacija, sve je to ono čime se hvale i svi drugi, ali priča o Submarineu traje i razvija se i ako do sada niste probali nešto iz njihovog pogona, drugi Zagreb Chill&Grill je idealno vrijeme da tu nepravdu ispravite!

„Kada smo shvatili da smo propustili premijerni Chill&Grill, odlučili smo se dobro pripremiti za ovaj, po nama vjerojatno najbolji craft piknik u Hrvatskoj. Razmišljali smo što da posebno spremimo i tako konačno složili naš novi proizvod Chill&Grill burger by Submarine upravo za ovu prigodu. Sastojci? Za to ćete morati prošetati do Bundeka“, govori nam CMO Submarinea, Luka Jureško.

Sve je počelo ne tako daleke 2014. godine kada je u centru Zagreba u Frankopanskoj 11 otvoren prvi lokal imenom Submarine. Ideja je bila jasna, stvoriti društvo koje cijeni kvalitetne prirodne namirnice, lokalni rad te cijeniti rapsodiju okusa u svakom zalogaju. S porukom da ne pristaju na kompromise i da zdravo može biti i ukusno, krenuli su u bitku s konkurencijom koristeći samo organske i ekološke proizvode, bez aditiva, GMO-a i bilo kojeg štetnog sastojka.

Posebna su priča dobavljači, jer većina namirnica dolazi s lokalnih obiteljskih gospodarstava: povrće se dovozi s malih lokalnih imanja direktno u restorane, peciva se nabavljaju iz zagrebačke obiteljske pekarne, panceta iz Dalmacije, krumpir iz Like, sir iz Podravine, meso sa Žumberka... Posebno treba naglasiti ponudu piva, jer se u popularnoj Podmornici od prvoga dana pazi da to budu lokalna, ali i industrijska piva.

Burgeri se isključivo rade od čiste junetine, jednom su mljeveni, i lako prepoznatljivi. Za one koji vole kombinirati, u rukavu su spremne delicije napravljene prema idejama svjetski poznatih chefova i vlasnika Michelinovih zvjezdica: Deniz Zembo, Mario Bernatović i TJ Caparas. Uz umake od tartufa i burgera sa škampima uz sjajne osvježavajuće salate, novitet u ponudi su i fantastična rebarca.

Burgeri obožavaju pratnju krumpirića, a na njih su u Submarineu zbog originalnih recepata posebno ponosni. Svježe prženi slani krumpirići, u komadima dimljene domaće kobasice od crne slavonske svinje, s BBQ mayo umakom, grilanim topljenim sirom... i sve to u kombinaciji s vrhunskim umacima, pogađate – ručno rađenim po originalnoj recepturi.

Osim na Zagreb Chill&Grill festivalu na Bundeku od 27.4. – 1.5., gdje će predstaviti srž svoje bogate ponude, delicije iz Submarinea možete probati u još četiri restorana u Zagrebu te po jednom u Rijeci i Beogradu. A to je tek početak...

„Očekujemo da će Zagreb i Bundek biti prepuni za predstojeće blagdane i da ćemo srušiti prošle godine postavljene rekorde. Važno je naglasiti da je Submarine craft i da će nam biti savršeno ugodno u društvu malih pivara koji hrabro stoje iza svojih proizvoda, pazeći na svaki sastojak, upravo kao i mi. Drago nam je što smo dio tako velike i dobre priče i ponosni što ćemo pokazati svoje proizvode toliko brojnoj publici. Uostalom, tijekom prošle godine smo nahranili preko 400.000 ljudi, i smatram da to sasvim dovoljno govori o nama. Vidimo se na Bundeku“, dovršio je Luka iz marketinga Submarinea.

Festival Zagreb Chill&Grill traje od 27.4. do 1.5. na Bundeku Organizator festivala je Gastro.hr, Glavni medijski partner: 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, ostali partneri su: Pevec, Jamnica - službena voda festivala,Tele2, Labud, Kisko i Permetal, Dukat President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, NESCAFÉ i TOI TOI.

 

Your browser doesn’t support HTML5 video



 

 

Posjeti Gastro.hr