Runda: Nova osječka pivnica

Ivan Bašić
Novotvorena osječka pivnica poziva vas da još više uživate u svom omiljenom napitku od ječma!
Vidi originalni članak

Nakon već opjevane Gajbe, eto i još jedne sjajne vijesti! Nova osječka pivnica Runda utvrđena je u podrumu Radićeve ulice sa strane gdje se pruža debeli hlad i okrijepa pivopijama. Ujedno će i mamiti one koji umorni idu prema, ili s glavnog željezničkog kolodvora.

Otvorena ovog ljeta odmah je uvela promjene na osječkoj pivskoj karti. Cijene su klasične za craft pivnice, ali ne idu u nebesa tako da možete pronaći piva u rangu od 11 do 25 kuna.

Runda uvodi novitete u Osijek

Zanimljivo je da je sva pivska ponuda s pipe iliti on tap. Od osječkih craft piva Legionar Blond Ale i Black Hat black IPA i Amarillo, do Varionice, ABA 5th Element, Fulira i Slawonera. Ali to su samo su neka od ponuđenih, jer ekipa iz Runde planira mijenjati ponudu ovisno o dostupnosti pa se tu može pronać županjski Hepburn i Red Baron iz Air Craft Brewerya.

Imaju Osječko nefiltrirano i Osječki crni radler na pipi, što je rijetko (ako ne i nemoguće) probati u Osijeku! Interijer je pubovski i prijateljski, pohvalno je što se čaše hlade prije nego se u njih toči, a uvijek je na stolu i neki slani snack. Muzika je od rocka do bluesa, slušljiva ali ne naporna za popričati uz pivo.

Sve što se događa iza i ispred šanka pomno prati Dalibor Rajković, vlasnik Runde koji će uvijek rado prihvatiti sugestiju što bi se moglo uvesti na pipu ili pak predložiti što bi mogli isprobati danas.

Budućnost Runde

Ako se uspije obistiniti plan da Runda dobije klasična pivska jela kao dodatak sadašnjoj ponudi biti će to još jedan razlog više odlaska u ovu popularnu pivnicu - a kako smo vidjeli, mjesta za kuhinju u Rundi ne nedostaje. Runda ima sve što pivopija može poželjti i vrlo brzo se profilirala kao mjesto koje se u Osijeku mora posjetiti.

Topla atmosfera s puno smijeha, mjesto u kojem se uvijek osjećaš dobrodošao i dobro pivo nas tjera da se iznova vraćamo na novu rundu! Runda je otvorena svakim danom od 12.00 do 23.00 sata osim nedjeljom kada radi od 18.00 - 23.00.

Saznajte više na facebooku.

Popijte još više na adresi Stjepana Radića 44, Osijek. 

Posjeti Gastro.hr