Špajza 14. rujna 2016.

Runda: Nova osječka pivnica

Runda
foto: Ivan Bašić
gastro postao gastro.24sata.hr
Novotvorena osječka pivnica poziva vas da još više uživate u svom omiljenom napitku od ječma!

Nakon već opjevane Gajbe, eto i još jedne sjajne vijesti! Nova osječka pivnica Runda utvrđena je u podrumu Radićeve ulice sa strane gdje se pruža debeli hlad i okrijepa pivopijama. Ujedno će i mamiti one koji umorni idu prema, ili s glavnog željezničkog kolodvora.

Otvorena ovog ljeta odmah je uvela promjene na osječkoj pivskoj karti. Cijene su klasične za craft pivnice, ali ne idu u nebesa tako da možete pronaći piva u rangu od 11 do 25 kuna.

Runda | Author: Ivan Bašić foto: Ivan Bašić

Runda uvodi novitete u Osijek

Zanimljivo je da je sva pivska ponuda s pipe iliti on tap. Od osječkih craft piva Legionar Blond Ale i Black Hat black IPA i Amarillo, do Varionice, ABA 5th Element, Fulira i Slawonera. Ali to su samo su neka od ponuđenih, jer ekipa iz Runde planira mijenjati ponudu ovisno o dostupnosti pa se tu može pronać županjski Hepburn i Red Baron iz Air Craft Brewerya.

Imaju Osječko nefiltrirano i Osječki crni radler na pipi, što je rijetko (ako ne i nemoguće) probati u Osijeku! Interijer je pubovski i prijateljski, pohvalno je što se čaše hlade prije nego se u njih toči, a uvijek je na stolu i neki slani snack. Muzika je od rocka do bluesa, slušljiva ali ne naporna za popričati uz pivo.

Sve što se događa iza i ispred šanka pomno prati Dalibor Rajković, vlasnik Runde koji će uvijek rado prihvatiti sugestiju što bi se moglo uvesti na pipu ili pak predložiti što bi mogli isprobati danas.

Runda | Author: Ivan Bašić foto: Ivan Bašić

Budućnost Runde

Ako se uspije obistiniti plan da Runda dobije klasična pivska jela kao dodatak sadašnjoj ponudi biti će to još jedan razlog više odlaska u ovu popularnu pivnicu - a kako smo vidjeli, mjesta za kuhinju u Rundi ne nedostaje. Runda ima sve što pivopija može poželjti i vrlo brzo se profilirala kao mjesto koje se u Osijeku mora posjetiti.

Topla atmosfera s puno smijeha, mjesto u kojem se uvijek osjećaš dobrodošao i dobro pivo nas tjera da se iznova vraćamo na novu rundu! Runda je otvorena svakim danom od 12.00 do 23.00 sata osim nedjeljom kada radi od 18.00 - 23.00.

Saznajte više na facebooku.

Popijte još više na adresi Stjepana Radića 44, Osijek. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.