Tino Sinožić - novi talent na hrvatskoj gastro sceni

Goran Jakuš
Tino Sinožić chef je kuhinje modernog i elegantnog restorana Navis...
Vidi originalni članak

Mladi chef Tino Sinožić preuzeo je kuhinju Navisa sa samo 23 godine, što je zaista veliko postignuće. „Postao sam kuhar jer sam to oduvijek želio i vidio sam se u ovom poslu“, skromno je rekao Sinožić. Nakon završene Ugostiteljske škole u Opatiji zaposlio se kod obitelji Kapetanović u restoranu Laurus, u sklopu Ville Kapetanović, a nekoliko su mu godina kasnije ponudili i ulogu chefa kuhinje u luksuznom opatijskom Navisu. 

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Osnova njegove kulinarske filozofije su lokalne namirnice, a osobito je kreativan kad su u pitanju riblja jela. Ne pretjeruje sa začinima, a ipak se lagano odmiče od klasičnih jelovnika. Njegovo signature jelo, Kapesante s gusjom jetrom na kremi od karamelizirane cvjetače s tartufima, dokaz je dubokog promišljanja o svim sastavnicama jela. 

 

 

Novo izdanje vodiča Dodijeljeni kulinarski Oscari najboljim domaćih chefovima - evo pobjednika!

 

 

Kako bi usavršio kulinarske vještine i stekao iskustvo, svakako mora odraditi staž u vrhunskim svjetskim restoranima. Zbog svog dosadašnjeg rada, ogromnog potencijala i entuzijazma zaslužio je Gault&Millau titulu Mladog talenta godine 2019. Ova će mu nagrada zasigurno biti poticaj za daljnje napredovanje i put prema većoj prepoznatljivosti na hrvatskoj gastronomskoj sceni. 

 

Posjeti Gastro.hr