Špajza Vodič kroz najbolje hrvatske restorane 15. ožujka 2019.

Tino Sinožić - novi talent na hrvatskoj gastro sceni

foto: Goran Jakuš
gastro postao gastro.24sata.hr
Tino Sinožić chef je kuhinje modernog i elegantnog restorana Navis...

Mladi chef Tino Sinožić preuzeo je kuhinju Navisa sa samo 23 godine, što je zaista veliko postignuće. „Postao sam kuhar jer sam to oduvijek želio i vidio sam se u ovom poslu“, skromno je rekao Sinožić. Nakon završene Ugostiteljske škole u Opatiji zaposlio se kod obitelji Kapetanović u restoranu Laurus, u sklopu Ville Kapetanović, a nekoliko su mu godina kasnije ponudili i ulogu chefa kuhinje u luksuznom opatijskom Navisu. 

 

 

Osnova njegove kulinarske filozofije su lokalne namirnice, a osobito je kreativan kad su u pitanju riblja jela. Ne pretjeruje sa začinima, a ipak se lagano odmiče od klasičnih jelovnika. Njegovo signature jelo, Kapesante s gusjom jetrom na kremi od karamelizirane cvjetače s tartufima, dokaz je dubokog promišljanja o svim sastavnicama jela. 

 

 

Možda vas zanima... Dodijeljeni kulinarski Oscari najboljim domaćih chefovima - evo pobjednika! Špajza

 

 

Kako bi usavršio kulinarske vještine i stekao iskustvo, svakako mora odraditi staž u vrhunskim svjetskim restoranima. Zbog svog dosadašnjeg rada, ogromnog potencijala i entuzijazma zaslužio je Gault&Millau titulu Mladog talenta godine 2019. Ova će mu nagrada zasigurno biti poticaj za daljnje napredovanje i put prema većoj prepoznatljivosti na hrvatskoj gastronomskoj sceni. 

 

 | Author: Goran Jakuš foto: Goran Jakuš

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.