Tri nova recepta s avokadom - za doručak ili večeru

Thinkstock
Popularnost avokada kao namirnice svakim danom sve više raste, pa smo pronašli tri nova recepta koja će na sjajan način začiniti vrijeme doručka i večere.
Vidi originalni članak

Od nevjerojatno jednostavnog čokoladnog namaza do brze pizze, svestrani avokado uklapa se u sve. Pripremite ga na jedan od tri nova načina i uživajte u drugačijem ruhu ovog super popularnog zelenog ploda.

 

 

Napravite slatki doručak koji će voljeti i mali i veliki pomoću samo jednog avokada, šake tostiranih lješnjaka, kakaa u prahu i meda. Sve sastojke ubacite u blender i pretvorite ih u finu pastu. Želite li nešto rjeđi namaz, kombinaciji možete dodati i otopljenu tamnu čokoladu.

 

YumYum Paradise Moussocado - čokoladni mousse s avokadom

 

Ovakav namaz možete mazati na tostirani kruh ili ga koristiti u sirovim slasticama. Spojite ga s domaćom granolom i sjeckanim lješnjacima u finom desertu u čaši ili ga koristite kao dip za prhke keksiće.

 

 

Jednostavni popečci od avokada i quinoe osim večere, mogu postati i sjajan ručak. Pomiješajte pola šalice quinoe, dva avokada, dodajte malo limunovog soka, blanširani kelj ili blitvu, svježe začinsko bilje, pa sve zajedno dobro povežite i oblikujte okruglice.

 

top ten Recepti: Popečci i polpete od glave do pete

 

Lagano ih pritisnite kako biste dobili oblik diska, a zatim ih uvaljajte u kukuruzno brašno ili palentu. Pecite ih u pećnici ili na malo ulja i poslužite same, u pecivu ili uz pečeno jaje. Za prste polizati!

 

 

Brza pizza s avokadom također je odličan odabir za baš svaki obrok u danu. Pripremite pizza tijesto ili pak pripremite jednostavan pita kruh. Također, sjajna ideja bit će tortilje ili naše super brzo tijesto za pizzu od samo dva sastojka - brašna i jogurta.

 

Tijesto za pizzu od samo dva sastojka

 

Kada je tijesto spremno, u blender ubacite avokado, malo limunovog soka, maslinovo ulje, svježe začinsko bilje, manji režanj češnjaka, sol i papar. Sastojke pretvorite u pastu, a zatim tom istom pastom premažite još toplo tijesto.

Na tavi ispecite jaja i dodajte ih na vrh pizze. Pospite sitno sjeckanim peršinom ili svježim lisnatim povrćem, dodajte žličicu maslinovog ulja i sira po želji, pa navalite na stvarno bogatu, a tako jednostavnu zdravu pizzu.
 

Posjeti Gastro.hr