Znam da se na prvu pitaš što avokado ima raditi u čokoladi, ali kad probaš, nećeš si više postavljati to pitanje. Neću ti sada pisati o prednostima i hranjivim vrijednostima avokada, to možeš googlati, ali ono što ću ti reći jest zašto je on zapravo ovdje. Zbog teksture. Vrlo jednostavno.
Ne možeš napraviti mousse samo od čokolade u prahu, ali od avokada i čokolade u prahu možeš. Ja osobno i nisam neki
ljubitelj samog avokada, uvijek dodam nešto da ga „ubije“, npr. češnjak u namazu, neko drugo voće u smoothieju, ili kao ovdje - kakao, a možeš i tamnu čokoladu za malo manje zdravu (čitaj: slađu) verziju.
Zato i volim ovaj mousse, jer da mi ga netko posluži, avokado je zadnja stvar za koju bi pomislila da se unutra nalazi. Za ovo čokoladno savršenstvo, koje ti za Božić neće pokloniti 6kg viška, zahvalit ćeš mi kasnije, a sad se bacamo na pripremu!
Za više ovakvih recepata potraži nas na Instagram profilu YumYum Paradise.
Sastojci:
- 1 zreli avokado
- 2-3 žlice kakaa u prahu
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 50ml mlijeka od badema
- komadići tamne čokolade
- svježe maline
Priprema:
- Avokado prepolovi i izvadi košticu, te sa žlicom odvoji unutrašnjost od kore
- Pomiješaj avokado s kakaom, mlijekom i ekstraktom vanilije
- Miksaj štapnim mikserom dok ne postane kremasto
- Posluži uz svježe maline i komadiće tamne čokolade
Voilà!
P.S. Ako želiš „grudastiji“ mousse s komadićima, upotrijebi manje mlijeka!
U slast!