Ne znam za tebe, ali ja obožavam tjesteninu. Špageti, makaroni, ravijoli, fuži, lazanje... Ma volim je u svakom obliku i na sve načine. Dok nekim studentima majke šalju sarme, meni moja šalšu, a pri kraju mjeseca dobra je i tjestenina s tjesteninom.
Kažu, kad jedeš zdravo, prvo čega se trebaš odreći je upravo tjestenina. Ne trebaš. Postoji integralna, nije da ima manje kalorija, dapače čak i više, ali je zdravija i duže te drži podalje od svega onoga za čim posežeš kad slabo ručaš.
Ovaj recept nastao je iz želje za nečim novim, drugačijim. Tako neki dan naiđem na sliku ružičaste tjestenine. Prva asocijacija bila je prehrambena boja za kolače, ali tko bi nešto takvo stavio u obrok koji naziva zdravim? I tu se sjetim kraljice Cikle.
Ono malo recepata što na internetu za ovu tjesteninu ima uključuje bademe, a kako uvijek moram nešto izmijeniti, tako sam se odlučila za lješnjake.
U nastavku ti donosim jednostavan, zdrav i fin recept koji će te naprosto osvojiti, ako mu daš priliku, naravno.
Recept pročitajte u nastavku, a za više zdravih ideja posjeti nas na Instagram profilu.
Sastojci:
- 250g integralnih špageta
- 3 cikle
- 4 češnja češnjaka
- 50ml maslinovog ulja
- 50g lješnjaka
- 3 žličice limunovog soka
- sol
- papar
- parmezan
- bosiljak
Priprema:
- Ciklu ispeci u aluminijskoj foliji s malo ulja, vode, soli i papra na 200°C cca 45 minuta
- U međuvremenu skuhaj špagete
- U blenderu izmiksaj oguljenu ciklu, lješnjake, luk, malo parmezana, maslinovog ulja, malo limunovog soka i vode u kojoj se kuhala tjestenina
- Začini smjesu sa soli i paprom (ili začinima po volji)
- Miješaj špagete s umakom dok se dobro ne povežu
- Serviraj s malo parmezana i listićima svježeg bosiljka
P.S. Recept savršeno dobro funkcionira i s ciklom iz tegle!
Dobar tek!