Upalim radio jutros i prvo što čujem „Ajme opet početak tjedna“. Priznajem, nije ni meni početak tjedna omiljena stvar, ali se vodim onom „Nije svaki dan dobar, ali postoji nešto dobro u svakom danu“. Za mene je to danas ovaj zdravi Raffaello.
Recept je nastao pri traganju za nekim healthy snackom, no kako nikad nisam bila jedna od onih koji strogo prate što piše u receptima, a istovremeno kokos freak, tako je nastalo upravo ovo što čitaš. Ne kolumna, nego kolačići.
Trudiš se jesti zdravo, ali kad te uz popodnevnu kavu uhvati želja za slatkim, svako opiranje je uzaludno. Za slučaj da ti dosad još nitko nije rekao - ni ne moraš se opirati! Dobro, ne moraš baš pojesti veliku Milku, ali ono što možeš je isprobati ovaj recept, ili, uz sitne izmjene, kreirati svoj vlastiti.
S obzirom na to da u naslovu piše ZDRAVI Raffaello, a ti čitaš kolumnu, pretpostavit ću da i inače paziš na prehranu pa su ti sastojci zasigurno dobro poznati, tako da nema više priče, bacamo se na pripremu!
U nastavku slijedi recept, a za još zdravih ideja posjeti nas na Instagram profilu.
Sastojci:
- 250g sitnih zobenih pahuljica
- 125g maslaca od kikirikija
- 50g bio&bio bijele čokolade
- 30ml javorovog sirupa ili meda (ovisi koliko slatke želiš)
- 20g chia sjemenki
- 2 velike žlice kokosovog maslaca
- prstohvat cimeta
- 30g indijskih oraščića
- kokosove mrvice
Priprema:
- U veliku zdjelu uspi zobene pahuljice, chia sjemenke, cimet, maslac od kikirikija i javorov sirup
- Rastopi bijelu čokoladu na pari (pomoću dvije posude; u donjoj voda, a u gornjoj čokolada) i dodaj smjesi
- Kokosov maslac rastopi u mikrovalnoj pećnici s malo vode, da ne zagori
- Miješaj i dodaji maslac malo po malo dok se svi sastojci ne povežu
- Rukama oblikuj kuglice veličine oraha i u sredinu svake stavi jedan indijski oraščić
- Svaku kuglicu uvaljaj u kokosove mrvice
- Stavi ih na tacnu prekrivenu papirom za pečenje pa u hladnjak na dva sata da se stisnu
U slast!