Ove palačinke neodoljivo podsjećaju na omiljene raffaello kuglice samo što su jednostavnije za pripremu i u njima možete uživati za manje od sat vremena.
Pripremite smjesu za palačinke s mineralnom vodom kako biste dobili hrskav čipkasti rub, a zatim ih premažite divnom kremom od bijele čokolade. Začinite sve sjeckanim bademima koje prethodno možete blanširati i skinuti im kožu kako bi bili još ukusniji. Ne volite li bijelu, svakako upotrijebite mliječnu ili tamnu čokoladu, izvrsno će se složiti s kokosom.
Potrebno vam je:
- 100 ml slatkog vrhnja
- 150 g bijele čokolade
- ½ šalice kokosovog brašna
- 1 šaka badema
- 300 ml mlijeka
- 250 g brašna
- 2 jaja
- 200 ml mineralne vode
- Sol, šećer
Priprema:
- Od jaja, mlijeka, mineralne vode, brašna, prstohvata soli i šećera pripremite smjesu za palačinke.
- Dok se smjesa odmara, pripremite kremu od bijele čokolade i slatkog vrhnja tako da otopite čokoladu na pari, a na kraju dodate vrhnje i dobro izmiješate.
- Prije pečenja, u smjesu za palačinke dodajte malo kokosovog brašna.
- Pecite i pazite da kokos ne zagori.
- Izvadite palačinku, premažite je kremom i pospite sa sjeckanim bademima i još kokosovog brašna.
Dobar tek!