Uz recept za kolač princa Williama postat ćete zvijezda u kuhinji

Zvijezda
Zvijezda novom kampanjom #akomoguja #možešiti ruši mitove o izradi slastica
Vidi originalni članak

Demotiviraju vas savršeno dekorirani kolači blogera na Instagramu? Baka koja ima recept za pitu od jabuka u malom prstu pa se ne želite ni približiti kuhinji? Mislite da niste dovoljno spretni s rukama pa u kolačima uživate samo kad ih netko pripremi za vas?

Zvijezdina nova kampanja potrošačima baca rukavicu u lice uz poruku #akomoguja #možešiti te ruši stereotipe o pripremi kolača. Poput onog da je pečenje kolača komplicirano, u što ćete se lako uvjeriti uz recept za omiljeni kolač princa Williama. Sve što vam je potrebno je popis na kojem je 5 namirnica, među njima i Zvijezda stolni pomoću kojeg svaki kolač može biti savršen, čak i kad je priprema – nesavršena.

Za kreme, s maslacem ili s vanilijom, Zvijezdin stolni kolaču daje potpunost okusa i nezamjenjiva je namirnica u pripremi krema i slastica. Prihvatite izazov, otkrijte čari pečenja kolača i postanite zvijezda u kuhinji. 
 

Pogledajte Zvijezdinu novu kampanju #akomoguja #možešiti pa isprobajte recept! 

 

 

Važnost masnoća u pripremi kolača 

Masnoća je ključan sastojak za izradu većine kolača poput prhkog tijesta, biskvita i medenjaka, muffina i različitih glatkih i pjenastih krema zato što biskvit postaje mekši, kreme podatnije, a glazura sjajnija. 

Zvijezda stolni proizveden je 1956. godine, dolazi u nekoliko izdanja i nezamjenjiva je namirnica za izradu kolača i slastica.  Podatan je i dobro se sljubljuje s ostalim sastojcima, a proizveden je od kvalitetnih sastojaka te ne sadrži štetne transmasti. Masnoće u margarinu najvećim su dijelom nezasićene masne kiseline, a za njih se u nizu istraživanja pokazalo da imaju pozitivan učinak na zdravlje. 


Kolač princa Williama 

Sastojci: 

  • 120 g stolni 
  • 125 g šećera
  • 110 g tamne čokolade
  • 1 jaje
  • 200 grama keksa

Priprema: 

  1. Istucite stolni u zdjeli i dodajte šećer. Na niskoj temperaturi otopite čokoladu, pa je dodajte stolnom i šećeru. Dodajte tučeno jaje u smjesu te umiješajte razlomljene kekse, tako da se ne razmrve. 
  2. Kolač stavite u hladnjak najmanje dva i pol sata. Na ohlađeni kolač dodajte ostatak rastopljene čokolade. Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.

 

 

Pita od jabuka 

Sastojci za tijesto: 

  • 350  g brašna (+ 1 šaka za kalup)
  • 200 g stolni s maslacem
  • 130 g šećera u prahu
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 3 žlice hladne vode

Za nadjev: 

  • 1,8 kg jabuka
  • 1 limun
  • 4-5 žlica šećera
  • 1 vrećica cimeta

Priprema: 

  1. U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer u prahu, stolni s maslacem, i vodu te zamijesite tijesto.
  2. Tijesto razvaljajte i prenesite na kalup za pitu. Utisnite tako da pokrijete dno i rubove posude. 
  3. U posudu stavite jabuke narezane na ploške te dodajte šećer, cimet i limun. 
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.

 


 

Muffini od čokolade

Sastojci: 

  • 3 jaja
  • 50g brašna
  • 75g stolni za kreme
  • 75g šećera
  • 75g vrhnja
  • 50g mliječne čokolade
  •  50g crne čokolade
  •  50g čokolade za kuhanje
  • 50g lješnjaka

Priprema:

  1. Umutite  jaja ručno u velikoj posudi. Dodajte brašno. U drugoj posudi rastopite stolni za kreme pa dodajte šećer dok se i on ne rastopi, a potom i vrhnje. Dobro promiješajte i dodajte u jaja i brašno. Na kraju u smjesu rastopite čokoladu i dodajte mljevene lješnjake.
  2. Stavite smjesu u kalup za muffine i pecite 15-ak minuta na 200°C.
  3. Ukrasite po želji prije posluživanja.

 

 

 

Posjeti Gastro.hr