Vrijeme je za čaj: Pronašli smo pristupačne i lijepe čajnike

Shutterstock
Uživaj u toplom čaju u udobnosti svojega doma uz ovih pet čajnika...
Vidi originalni članak

Nije važno voliš li klasiku i dobri, stari čaj od kamilice ili neke od voćnih spojeva, u čajnicima ćeš ove jeseni i zime pronaći svog prijatelja. Stakleni ili porculanski, svatko će imati svog favorita, a ono na što smo se mi fokusirali jest da budu ugodni oku, ali i da imaju pristupačnu cijenu.

Svoju potragu započeli smo na nekoliko najpopularnijih web trgovina, a evo koji su bili rezultati.

 

Pet razloga zašto biste trebali piti čaj od kamilice

 

IKEA čajnici

Većina ljubitelja čaja doći će na svoje već na ovom koraku. U svojoj ponudi IKEA sadrži čak četiri čajnika, od kojih su dva staklena, a dva od kamenine. Oni dolaze u čak tri različite veličine, pa tako staklene možeš pronaći po cijeni od 39,90 kuna za 0,6 L te 69,90 kuna za čajnik veličine 1,5L. Čajnici od kamenine dolaze u jednoj veličini i to od 1,2 L, ali zato možeš birati između dvije različite boje - krem i plave. Njihova cijena jest 59,90 kuna.

Emmezeta čajnik

Nešto veća ponuda čeka te u Emmezeti, a ona se sastoji od čak pet različitih čajnika. Onaj koji smo mi izdvojili dolazi pod šifrom artikla Blacky 1l, a radi se o crnom čajniku, zanimljivog dizajna, veličine jedne litre za 49,99 kuna. Materijal izrade jest staklo i plastika, a boja u kojoj dolazi je crna. 

 

naturavita čajevi Đumbir, limun i kamilica u nezaboravnoj kombinaciji

 

Bazzar čajnik

Na stranici bazzar.hr, koja slovi kao najveća hrvatska web shop platforma za razne brendove, pronašli smo također jedan zanimljiv čajnik marke Quttin. Riječ je o čajniku veličine 600 mililitara čija je cijena 89,99 kuna. Njegov dizajn zasigurno je nešto što će ti zapeti za oko, a materijal od kojeg je napravljen jest plastika. 

Lesnina čajnici

Daleko najveću ponudu od navedenih trgovina ima Lesnina s čak 18 različitih artikala na svojem web shopu. Najjeftiniji od njih izrađen je od porculana, košta samo 60 kuna, a ima zapremninu od jedne litre. No, onaj koji je nama 'zapeo' za oko ipak košta nešto više, točnije 199 kuna, staklen je i ima zapremninu od 1,2 litre. Svojim dizajnom i prozirnošću zaista nas je privukao i sigurni smo da bi bio lijep i praktičan dodatak svakom domu.

Koliko često ti koristiš čajnike?

 

jutarnji ritual Ojačaj imunitet napitkom od đumbira i limuna samo štedljivo Kako ponovno upotrijebiti iskorištenu vrećicu čaja

Posjeti Gastro.hr