Začinite kavu pravim božićnim ukrasima!

Lavazza
Božić i božićni blagdani su nam pred vratima, te je vrijeme za početak eksperimentiranja s kavom i božićnim začinima. Kava je sama po sebi bogatog okusa, ali ju svejedno možete začiniti slatkim okusima koje nam donosi Božić.
Vidi originalni članak

Božić u svakoj šalici

Svoju kavu možete lako i jednostavno začiniti. Potrebno je samo nekoliko začina i malo inspiracije. Lavazzini međunarodni treneri eksperimentirali su s kavom i sastavili recepte za ukusne božićne varijacije. Međutim, kava je stvar ukusa, a isto vrijedi i za doziranje i način kuhanja.



Isprobajte sljedeće recepte ili eksperimentirajte s kavom dodavanjem vanilije, cimeta i organske narančine kore, kapsula mljevenog kardamoma ili grubo mljevenog papra prije kuhanja vaše kave.


Ova doza predviđena je za upotrebu i aparata za filter kavu i kafetijere za dvoje, a u svim je receptima predviđena doza od 12 grama kave na dva decilitra vode.



Kava s vanilijom

Preporučena kava:
- Lavazza Filtro Delicato, koja sadrži obilježja kave Južne Amerike: brazilska prirodna arabica daje osnovu i slatkoću, dok pažljivi odabir zrna robusta kave daje blagu čokoladnu završnu notu.
- Qualità Oro: izbor najfinijih 100% arabica zrna uglavnom iz Latinske Amerike, s nepogrešivim okusom i notama slada i meda.

Prije kuhanja u kavu dodajte ¼ mahune vanilije.



Kava s crnim paprom

Preporučena kava:
- Lavazza Filtro Tradizionale, vrhunska mješavina pažljivo odabranih zrna arabica i robusta kave koju su stručnjaci iz Lavazze osmislili kako bi dobili kavu srednjeg intenziteta s notom sušenog voća i kakaa.
- Crema e Gusto: savršena kombinacija intenzivne arome i punog okusa. Sastoji se od visokokvalitetnih zrna arabica i robusta kave mirisne arome s ugodnim završnom čokoladnom notom.

Prije kuhanja u kavu dodajte tri grubo mljevena zrna papra.



Kava s cimetom i narančom

Preporučena kava:
- Lavazza Filtro Delicato, koja sadrži obilježja kave Južne Amerike: brazilska prirodna arabica daje osnovu i slatkoću, dok pažljivi odabir zrna robusta kave daje blagu čokoladnu završnu notu.
- Qualità Rossa: kultni brend talijanske tradicionalne kave, prepoznatljiv simbol i jedinstvena kava koja kombinira brazilsku arabicu za osnovu i slatkoću zajedno sa zrnima robusta kave iz Afrike i Jugoistočne Azije koja daje intenzitet i tople note kakaa. Kava bogate arome.

Prije kuhanja u kavu dodajte koru polovice organski uzgojene naranče i centimetar štapića cimeta.

Posjeti Gastro.hr