Božić u svakoj šalici
Svoju kavu možete lako i jednostavno začiniti. Potrebno je samo nekoliko začina i malo inspiracije. Lavazzini međunarodni treneri eksperimentirali su s kavom i sastavili recepte za ukusne božićne varijacije. Međutim, kava je stvar ukusa, a isto vrijedi i za doziranje i način kuhanja.
Isprobajte sljedeće recepte ili eksperimentirajte s kavom dodavanjem vanilije, cimeta i organske narančine kore, kapsula mljevenog kardamoma ili grubo mljevenog papra prije kuhanja vaše kave.
Ova doza predviđena je za upotrebu i aparata za filter kavu i kafetijere za dvoje, a u svim je receptima predviđena doza od 12 grama kave na dva decilitra vode.
Kava s vanilijom
Preporučena kava:
- Lavazza Filtro Delicato, koja sadrži obilježja kave Južne Amerike: brazilska prirodna arabica daje osnovu i slatkoću, dok pažljivi odabir zrna robusta kave daje blagu čokoladnu završnu notu.
- Qualità Oro: izbor najfinijih 100% arabica zrna uglavnom iz Latinske Amerike, s nepogrešivim okusom i notama slada i meda.
Prije kuhanja u kavu dodajte ¼ mahune vanilije.
Kava s crnim paprom
Preporučena kava:
- Lavazza Filtro Tradizionale, vrhunska mješavina pažljivo odabranih zrna arabica i robusta kave koju su stručnjaci iz Lavazze osmislili kako bi dobili kavu srednjeg intenziteta s notom sušenog voća i kakaa.
- Crema e Gusto: savršena kombinacija intenzivne arome i punog okusa. Sastoji se od visokokvalitetnih zrna arabica i robusta kave mirisne arome s ugodnim završnom čokoladnom notom.
Prije kuhanja u kavu dodajte tri grubo mljevena zrna papra.
Kava s cimetom i narančom
Preporučena kava:
- Lavazza Filtro Delicato, koja sadrži obilježja kave Južne Amerike: brazilska prirodna arabica daje osnovu i slatkoću, dok pažljivi odabir zrna robusta kave daje blagu čokoladnu završnu notu.
- Qualità Rossa: kultni brend talijanske tradicionalne kave, prepoznatljiv simbol i jedinstvena kava koja kombinira brazilsku arabicu za osnovu i slatkoću zajedno sa zrnima robusta kave iz Afrike i Jugoistočne Azije koja daje intenzitet i tople note kakaa. Kava bogate arome.
Prije kuhanja u kavu dodajte koru polovice organski uzgojene naranče i centimetar štapića cimeta.