Zlatko Novak obranio titulu pobjednika CRO TOP 10

Aleksandar Aki Vucković
U sklopu Sajma Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom velesajmu današnje cjelodnevno kuharsko natjecanje, održano u dva kruga, iznjedrilo je najboljeg hrvatskog kuhara.
Vidi originalni članak

CRO TOP 10 je pozivno natjecanje, a svoj poziv sudionici su zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko udruženje kuhara) poput Kulinarske olimpijade ili Svjetskog kulinarskog kupa. Na poligonu Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu Sajma danas su se demonstrirale zavidne kuharske vještine, znanje, umijeće, brzina i spretnost.

Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji u samo 60 minuta pripremili svoja jela, stručni je ocjenjivački sud u sastavu Miro Dolovčak, Vladimir Balent i Gostimir Dragić bodovao i prokomentirao njihove radove, a troje najboljih ušli su u finale. Finalisti su pripremali glavno jelo od lososa i desert, s namirnicama koje su saznali tek ulaskom u kuhinju. Pobjedničku prijelaznu skulpturu i vrijedne sponzorske nagrade uručila je gđa. Tatjana Operta, zamjenica pročelnice Gradskog ureda Grada Zagreba za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Uz bogate nagrade sponzora Hrvatskog kuharskog saveza Podravke, Dukata, Dick noževa te Simple greena koje je primio pobjednik, Zlatko Novak će ujedno biti prijavljen kao predstavnik Hrvatske na sljedećem natjecanju Bocuse d'Or, najprestižnijem kuharskom natjecanju na svijetu. Nastup na Bocuse d'Or kruna je i san gotovo svakog kuhara i vjerujemo da će Zlatko Novak dostojno predstavljati Hrvatsku na polufinalnom natjecanju u Torinu u lipnju ove godine.



CRO TOP 10 je natjecanje kao šlag na torti petodnevne manifestacije Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu sajma Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom velesajmu. U pet dana manifestacije posjetitelji su kušali preko 2000 porcija tradicionalnih hrvatskih jela koje su predstavljale Udruge kuhara Zagrebačke, Varaždinske, Istarske, Vukovarsko-srijemske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Kuhari iz spomenutih županija potrudili su se da nitko ne ostane gladan, a posjetitelji su kući mogli ponijeti recepte i vrijedne kuharske savjete iz prve ruke.



Rezultati kuharskog natjecanja CRO TOP 10, 2018

Ukupni poredak


1 Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin 226,66
2 Damnjan Draganić, NIDUM Casual Luxury Hotel 215,33
3 Tomislav Karamarko, Falkensteiner Hotel & Spa Iadera 209,00
4 Šime Vučetić, The Westin Zagreb 72,67
5 Nikolina Lončar, Hotel Zlatan, Koprivnica 70,67
6 Erich Glavica, CHEF.hr, Koprivnica 69,33
6 Marin Pozder, Restoran Bedem, Varaždin 69,33
8 Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb 66,67
9 Antonio Bukvić, CHEF.hr, Koprivnica 65,33
10 Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin 65,00

Posjeti Gastro.hr