Znamo tajnu okusa slavnih prženih krumpirića

Polina Tankilevitch/Pexels Prženi krumpirići iz McDonald'sa
Prženi krumpirići iz McDonald'sa mnogima su grešni užitak, a tiktoker Mike Haracz, bivši kuhar u svjetski slavnom fast food lancu, otkrio je tajnu njihove neodoljivosti
Vidi originalni članak

Rijetko tko može odoljeti slavnim prženim krumpirićima iz McDonald'sa. I mi smo među njima i zato nas veseli da ih, uz savjete tiktokera Mikea Haracza, odsad možemo uspješno pripremati i kod kuće.

Kako otkriva popularni tiktoker Mike Haracz, bivši kuhar u McDonald'su, bitna je sirovina, dakle savršeni zamrznuti krumpirići, nešto tehnike, ali i jedan tajni sastojak. Evo njegovih savjeta:

Kupi tanke zamrznute krumpiriće (on preporučuje određeni brend – krumpiriće Walmart Great Value Thin Cut, no kako nama nisu dostupni poslužit će i neki drugi tanki iz obližnjeg supermarketa).

Treba ih pržiti na temperaturi od 182-187 stupnjeva oko 2 minute, ali vrijeme prženja ovisi i o fritezi koju koristiš, koje ulje koristiš, pržiš li ih možda u posudi na štednjaku… Zapravo, krumpiriće treba pržiti u manjim serijama dok ne postignu željenu boju, objašnjava bivši chef.

@chefmikeharacz Former #McDonalds corporate chef tells you where to buy McDonald’s fries. #mcdonaldshacks #McDonaldshack #mcdonaldssecrets #McDonaldsSecret #mcdonaldslife #McDonaldsMenu #McDonaldsTikTok #FastFood #FastFoodSecrets #fastfoodfries #fastfoodtiktok #Fries #FrenchFries #McDonaldsFries #mcdonaldsfriesaresogood #mcdonaldsfriesmhmm #mcdonaldsfriesislife #mcdonaldsfriesathome #FYP ♬ original sound - Chef Mike Haracz

Prije nego što počneš pržiti krumpiriće, savjetuje Haracz, u ulje za prženje potrebno je dodati malo goveđe masti – 2 žlice na 2 šalice ulja (1 šalica = 250 ml, 1 žlica = 15 ml). To je njegov tajni sastojak.

Za kraj, savjetuje, krumpiriće treba obilno posoliti isti čas kad se izvade iz vrelog ulja.

Iako je video na TikToku do danas prikupio 1,4 milijuna pregleda, postoje brojni skeptici koji sumnjaju u uspješnost njegova recepta. Tvrde, ne isplati se truditi jer nikad nećemo postići dovoljno odličan rezultat. No mi mislimo da se isplati probati…

 

Posjeti Gastro.hr