Steak - zvijezda nedjeljnog ručka

Chef Slobodan Ponjan Pavor ima sjajan plan što napraviti s vašim steakom!
Vidi originalni članak

Ako ste dobili na lotu, ili ste se jednostavno ludo zaželjeli najboljih komada mesa, eto jednog recepta u kojem ćete definitivno uživati!

T-bone steak

Sastojci:

T bone steak 0,55 kg (juneći ramstek s kosti i dijelom junećeg bifteka)
Sol
Papar
Senf
Ulje
Chilly papričica 

Za prilog:

1 manja crvena paprika svježa
1 manja zelena paprika svježa
Pola tikvice

Priprema:

1. Napravite marinadu od navedenih začina i premažite meso najmanje 24 sata prije pečenja.
2. Pecite na izuzetno jakom grillu prema vlastitoj želji stupnja pečenja (krvavo,srednje ili jače pečeno).
3. Za prilog možete ponuditi hrskavo pečeno povrće na žaru ili krumpir u kori.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr