29. svibnja 2016.

Steak - zvijezda nedjeljnog ručka

tbone1.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Slobodan Ponjan Pavor ima sjajan plan što napraviti s vašim steakom!

Ako ste dobili na lotu, ili ste se jednostavno ludo zaželjeli najboljih komada mesa, eto jednog recepta u kojem ćete definitivno uživati!

T-bone steak

Sastojci:

T bone steak 0,55 kg (juneći ramstek s kosti i dijelom junećeg bifteka)
Sol
Papar
Senf
Ulje
Chilly papričica 

T-bone steak.jpg | Author:

Za prilog:

1 manja crvena paprika svježa
1 manja zelena paprika svježa
Pola tikvice

Priprema:

1. Napravite marinadu od navedenih začina i premažite meso najmanje 24 sata prije pečenja.
2. Pecite na izuzetno jakom grillu prema vlastitoj želji stupnja pečenja (krvavo,srednje ili jače pečeno).
3. Za prilog možete ponuditi hrskavo pečeno povrće na žaru ili krumpir u kori.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.