Sva lica blitve: frittata, pesto, pita, sarmice ili okruglice

Thinkstock
Viškom blanširane blitve možete pripremiti razne kombinacije
Vidi originalni članak

Viškom blitve možete nadjenuti pizzu. Tijesto najprije zapecite da dobije boju pa dodajte ocijeđenu blitvu, topljivi sir poput mozzarelle i šunku ili kobasicu pa ispecite. Od ostatka listova blitve možete napraviti i povrtne sarmice. Nadjenite ih kuhanim prosom(rižom ili ječmom), prženim gljivama, češnjakom i paprikom, a od viška listova sljedeće jutro za doručak možete napraviti slasnu frittatu.

Uz blitvu upotrijebite crvenu papriku, luk, jaja, malo mlijeka i ricottu. Pomiješajte sve sastojke i pržite na ulju, a poslužite uz kiselo vrhnje. Jednako jednostavno jelo od blitve su okruglice sa špinatom. Potrebni su luk, češnjak, začini, krušne mrvice, špinat, blitva i parmezan. Prepržite luk, špinat i češnjak pa dodajte mrvice, blitvu i parmezan. Napravite okruglice i pecite u pećnici oko 15 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva dok ne dobije boju.

Posjeti Gastro.hr