22. lipnja 2016.

Sva lica blitve: frittata, pesto, pita, sarmice ili okruglice

Blitva
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Viškom blanširane blitve možete pripremiti razne kombinacije

Viškom blitve možete nadjenuti pizzu. Tijesto najprije zapecite da dobije boju pa dodajte ocijeđenu blitvu, topljivi sir poput mozzarelle i šunku ili kobasicu pa ispecite. Od ostatka listova blitve možete napraviti i povrtne sarmice. Nadjenite ih kuhanim prosom(rižom ili ječmom), prženim gljivama, češnjakom i paprikom, a od viška listova sljedeće jutro za doručak možete napraviti slasnu frittatu.

Uz blitvu upotrijebite crvenu papriku, luk, jaja, malo mlijeka i ricottu. Pomiješajte sve sastojke i pržite na ulju, a poslužite uz kiselo vrhnje. Jednako jednostavno jelo od blitve su okruglice sa špinatom. Potrebni su luk, češnjak, začini, krušne mrvice, špinat, blitva i parmezan. Prepržite luk, špinat i češnjak pa dodajte mrvice, blitvu i parmezan. Napravite okruglice i pecite u pećnici oko 15 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva dok ne dobije boju.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.