Top 7 restorana u kojima ćete se osjećati kao kraljevi

Promo
Popis probranih zagrebačkih restorana tu je da vas podsjeti kako uživanje za kraljeve nije rezervirano samo za duboke džepove
Vidi originalni članak

Apetit City

Smjestio se u Masarykovoj ulici u srcu Zagreba, gdje od 2011. godine uveseljava ljubitelje fine papice. Srednjoeuropska kuhinja s mediteranskim štihom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a velika ponuda vrhunskih vina na čaše, dodatan je razlog da posjetite Apetit.

Dubravkin put

Malo tko nije čuo za mjesto podno Tuškanca, a od prošle godine zahvaljujući Priski Thuring, sve više ljudi poteže do Dubravkinog puta. S Priskinim dolaskom, odvojili su menije za ručak i večeru kako bi konceptima zadovoljili i širu publiku. Mjesto vrijedno pohvale, nikako nemojte zaobići. 

Mano

Profiliran kao primarno mesni restoran s posebnim naglaskom na steakovima, zadovoljit će i nešto nježniju klijentelu laganijim jelima. Bogata vinska karta i cijene koje su uistinu u skladu s ponudom, zadovoljit će i najzahtjevnije.

Okrugljak

Kultni zagrebački tradicionalni restoran odiše domaćom atmosferom. Mjesto je to gdje se tradicija ljubi s modernim, a činjenica da se godinama svrstava u vrh hrvatske gastroscene, dovoljan je razlog da ga posjetite.

Paradigma

Popularni splitski restoran privremeno je preselio adresu u zagrebačku Vlašku 55. Do ožujka stignete probati "fine dining" s potpisom chefa Ante Udovičića pa požurite na dekonstruirani anjgemahtec ili krilo raže.

Bota Šare

Još jedan restoran omiljen po ribljim specijalitetima gdje možete uživati prave "marende s Jadrana". Osim ribe, ne zaostaju ni po mesnim delicijama, a o japanskom sushiju od isključivo jadranskih sastojaka slušamo samo hvalospjeve. Počastite se i skoknite do Bota Šare u Zvonimirovu 124.

Primošten

U zagrebačkom kvartu Cvjetno naselje smjestila se konoba Primošten u kojoj možete uživati samo u najboljem iz našega mora. Zubatac na fete, škarpina ili arbuni, pa tko još ne bi pohrlio u Primošten?

Posjeti Gastro.hr