Trešnje u čokoladi - dva sastojka za maksimalan užitak

Thinkstock
Jednostavan, a neopisivo efektan i ukusan desert od samo dva sastojka – čokolade i trešanja.
Vidi originalni članak

Nakon jagoda, vrijeme je da u čokoladu umočite i trešnje i u njima uživate maksimalno. Potrebna su vam samo dva sastojka, čokolada i trešnje, a rezultat je neodoljivo efektan desert koji će oduševiti i naizbirljivije.

Trešnje je važno dobro posušiti kako bi se čokolada na njima zadržala i kako ne bi posivila, a nakon umakanja, važno je odmah spremiti trešnje u hladnjak. Birajte trešnje s peteljkama, a upotrijebiti možete i nešto kiselije višnje. Nemojte zaboraviti upozoriti goste na koštice u voću.

Potrebno vam je:

  • Trešnje
  • Tamna čokolada

Postupak pripreme:

  1. Operite trešnje i dobro ih osušite. Na njima ne smije ostati ni kap vode. 
  2. Pospremite ih u hladnjak.
  3. Pripremite pladanj s papirom za pečenje.
  4. Otopite tamnu čokoladu na pari.
  5. Umočite hladne trešnje u toplu čokoladu.
  6. Kada ste postupak ponovili sa svim trešnjama, stavite pladanj u hladnjak i ostavite da čokolada postane tvrda.
  7. Izvadite iz hladnjaka neposredno prije posluživanja.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr