Zagrebački mesni hram koji morate hodočastiti - Tvornica pljeskavica TPK

Staro, novo mjesto s drugačijom strukturom i podebljanom ponudom
Vidi originalni članak

Za početak bi valjalo razjasniti jedan bitan tehnički podatak. Tvornica pljeskavica Kosta i Tvornica pljeskavica TPK nisu dvije različite lokacije jednog vlasnika, već dva razdvojena projekta. Dakle, u prostoru TPK koji se nalazi na Cvjetnom naselju radi se o drugim vlasnicima, pa samim tim i drugim receptima, a za očekivati je, i drugim izvorima namirnica kao i tehnikama priprema.

Također, prostor je veći, pa je lakše pronaći mjesto ukoliko vas muči velika mesna glad, a o tome čija varijanta leskovačkog stila pripreme roštilja vam više odgovara, morat ćete ipak odlučiti sami. No, sve ono što smo voljeli u staroj varijanti, na ponudi je i u TPK. I dalje se posebno veselimo „gurmanskim“ opcijama, ćevapima i pljeskavicama koji su obogaćeni špekom i sirom. Pikantna, ljuća verzija đevreka je upravo ogromna, kao i ostale porcije.

Dobar odabir sezonskih salata i priloga, poput zapečenog graha, salate od paprika ili iznimno bogate seljačke salate (šopska s naribanim jajetom) treba bi omogućiti opstanak i eventualnim vegetarijancima u društvu koji su se odvažili na ulazak u ovaj mesni hram. Ono što je u TPK novo i drugačije nedavno je uvedena ponuda tzv. „ozbiljnijih komada mesa“ koji dolaze iz riječke Mesnice Čučković. Naime, od nedavno u ponudi se nalaze njihove ručno rađene debrecinke, komadi govedine (odležani steakovi) te svinjska rebrica za pripremu kojih su roštilj majstori iz TPK posebno educirani od braće Čučković koji takve stvari ne prepuštaju slučaju.

Važno je i spomenuti i da je odabir piva „podebljan“ pa uz ozbiljne komade mesa idu i ozbiljna hrvatska craft piva poput Zmajskog. Bez obzira na moguću zbunjenost zbog promjena u vlasničkoj strukturi, naš savjet je da isprobate obje opcije roštilja, te da konačno sami iskušate da li su mitovi u vrhunskim komadima mesa koji dolaze iz riječke mesnice samo priča ili opravdano jedno od najvećih zadovoljstava mesoljubaca Hrvatske.

Posjeti Gastro.hr