Uživajte u finalu prvenstva Hrvatske u roštiljanju

24sata
Što je zajedničko učenicima Večernje škole, pobjedniku Big Brothera, preživjelima s Costa Concordije, Bosutskim bećarima, Miroslavu Škori i Ivanu Zaku? Svi vole roštiljati!
Vidi originalni članak

A tko je u tome najbolji saznat ćemo ovu nedjelju, 28. lipnja na jezeru Bundek na kojem će se od 14 sati održati finale 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Timu koji osvoji najviše bodova bit će uručen Zlatni ćevap, a za ovu jedinstvenu kulinarsku nagradu borit će se 10 ekipa iz svih krajeva Hrvatske, najuspješniji s kvalifikacijskih natjecanja koja su se protekla 2 mjeseca održala diljem Lijepe naše.

Na Bundeku ćemo tako imati prilike vidjeti kulinarske majstorije ekipa: Udruga Mladi kuhar Valentina Šubelja iz Križevaca, Allegri Istriani Zorane Turković iz Umaga čiju ekipu čine dva bračna para koja su preživjela havariju Costa Concordije, Školarci Damira Folnegovića Blaža, kojem pomažu Zlatana Zuhrića Zuhra, Mladen Horvat i Antimon, i Los Chupacabros Tvrtka Kračuna iz Zagreba, Kampo kaštelo Danijela Rimanića, pobjednika treće sezone Big Brothera i Berekini Mladena Šarea iz Zadra, Hot stuff Ivane Orlovčić s Krka, Valpovački kotlić Željka Turalije, državnog prvaka u pripremanju fiš-paprikaša, Sveti Bartolomej Josipa Blaževića iz Knina, predsjednika istoimene Udruge osoba s invaliditetom, koji će pokazati da im u pripremanju delicija sa žara ne smetaju invalidska kolica te Esekerski ćevap Ante Dozana iz Osijeka.

O pobjednicima će odlučivati gastro sud s chefom Brankom Ognjenovićem na čelu, a voditelji su Frano Ridjan i Martina Validžić.

Bogati zabavni program traje od 12 do 21 sat, a za pravo nedjeljno opuštanje "pobrinut će se" Zlatni ćevap menu koji za 25 kuna uključuje velike Pik Vrbovec ćevapčiće u Mlinar somunu i piće po izboru: Osječko 1664, Jamnicu ili graševinu Vina Belje a tu su i svježe salate s Kiskom. Program počinje u 12 sati uz DJ Tonina, a od 14 h će nas zabavljati grupa Prvi april, iza 18 h očekuje nas proglašenje pobjednika i veliki pobjednički koncert Bosutskih bećara uz gostovanje Miroslava Škore i Ivana Zaka.

Akademik kulinarstva Branko Ognjenović zadužen je i za kulinarsku prezentaciju Roštilj akademiju u kojoj će podijeliti korisne savjete i ukusne zalogajčiće, a posjetitelji će se moći okušati i u brojnim nagradnim igrama poput Pik pogodi tko sam, Jamnica gajbomjer i Mlinar tortomlat te osvojiti vrijede darove. 

Službenu opremu za roštiljanje osigurao je Pevec, a za besprijekornu čistoću nakon pripreme ukusnih delicija na žaru zadužen je Permetal. Za siguran prijevoz produkcijskog tima brine službeno vozilo prvenstva, ŠKODA Fabija, a natjecanje začinima snabdjeva Kotanyi. 

Najbolja roštilj zabava zajamčena je za sve uzraste i ukuse uz glazbu uživo, nagradna natjecanja za posjetitelje, prezentacije i degustacije. Odmorite se, opustite i barem jedan dan dozvolite da vam netko drugi skuha i servira ručak - te sve pospremi nakon toga. Ulaz je besplatan!

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.
Prati specijalnu rubriku u kojoj donosimo više informacija.

Posjeti Gastro.hr