Za topli početak jeseni: Varivo od tikvica i krumpira

Thinkstock
Sezona tikvica bliži se kraju, a mi vam donosimo sjajan recept za još bolje varivo.
Vidi originalni članak

Za vrijeme ljetnih dana tikvice su nas hladile, a sada je došlo vrijeme da nas dobro zagriju. Pripremite jednostavno i brzo varivo od tikvica i krumpira, poslužite ga uz faširance, a odlično će biti i samo uz krišku domaćeg kruha. Omiljeno ljetno povrće u jesenskim danima i toplom ručku bit će vam još draže.

Potrebno vam je:

  • 2 tikvice
  • 1 veći krumpir
  • 2 mrkve
  • 1 rajčica
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml pelata
  • Crvena paprika
  • Peršin
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Sve sastojke nasjeckajte na sitno.
  2. Tikvice stavite u posebnu posudu, posolite i pustite da stoje barem 10 minuta pa ih lagano obrišite kuhinjskim papirom.
  3. Na ulju pirjajte luk dok ne omekša.
  4. Dodajte protisnuti češnjak.
  5. Ubacite krumpir i mrkvu sitno nasjeckane.
  6. Pirjajte kratko pa zalijte s vodom tako da tek prekrije povrće.
  7. Kuhajte desetak minuta, a onda dodajte nasjeckanu tikvicu.
  8. Dodajte još vode i pelate, začinite crvenom paprom, soli i paprom i kuhajte dok povrće ne omekša.
  9. Na kraju pospite sitno sjeckanim peršinom.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr