Zasladite kišni dan brownie kockama s kestenom

Dreamstime
Proslavite omiljeni jesenski plod s čokoladnim desertom
Vidi originalni članak

Slatki pire od kestena neodoljiv je u slasticama, a ovaj brownie savršena poslastica za tjeranje kišnih dana. Ugrijte pećnicu i ispecite ovaj slatki jesenski kolačić.

Sastojci

Za tijesto:

  • 50g maslaca
  • 50g brašna
  • 60g šećera
  • 50g čokolade s većim udjelom kakaa
  • 100g kesten pirea
  • 100g šećera u prahu
  • 3 jaja

Za kremu:

  • 250g kesten pirea
  • 100g šećera u prahu
  • 2 žlice ruma
  • 3dl slatkog vrhnja za šlag
  • 20g otopljene tamne čokolade

 

Priprema:

  1. U vodenoj kupelji rastopite čokoladu i maslac. Maknite s vatre, malo ohladite pa dodajte žumanjke i šećer u prahu. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu
  2. Zatim dodajte i lagano umiješajte pola količine brašna i kesten pire. U drugoj zdjeli izmiksajte sa šećerom čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodajte mu polako čokoladu i ostatak brašna
  3. Kalup obložite papirom za pečenje i prelijte smjesu. Pecite je oko 20 minuta na 160 stupnjeva. Izmiješajte sve sastojke za kremu i premažite preko biskvita. Stavite u hladnjak na nekoliko sati

 

Posjeti Gastro.hr