gastro postao
Proslavite omiljeni jesenski plod s čokoladnim desertom
Slatki pire od kestena neodoljiv je u slasticama, a ovaj brownie savršena poslastica za tjeranje kišnih dana. Ugrijte pećnicu i ispecite ovaj slatki jesenski kolačić.
Sastojci
Za tijesto:
- 50g maslaca
- 50g brašna
- 60g šećera
- 50g čokolade s većim udjelom kakaa
- 100g kesten pirea
- 100g šećera u prahu
- 3 jaja
Za kremu:
- 250g kesten pirea
- 100g šećera u prahu
- 2 žlice ruma
- 3dl slatkog vrhnja za šlag
- 20g otopljene tamne čokolade
Priprema:
- U vodenoj kupelji rastopite čokoladu i maslac. Maknite s vatre, malo ohladite pa dodajte žumanjke i šećer u prahu. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu
- Zatim dodajte i lagano umiješajte pola količine brašna i kesten pire. U drugoj zdjeli izmiksajte sa šećerom čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodajte mu polako čokoladu i ostatak brašna
- Kalup obložite papirom za pečenje i prelijte smjesu. Pecite je oko 20 minuta na 160 stupnjeva. Izmiješajte sve sastojke za kremu i premažite preko biskvita. Stavite u hladnjak na nekoliko sati