18. listopada 2016.

Zasladite kišni dan brownie kockama s kestenom

Kesten brownie
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Proslavite omiljeni jesenski plod s čokoladnim desertom

Slatki pire od kestena neodoljiv je u slasticama, a ovaj brownie savršena poslastica za tjeranje kišnih dana. Ugrijte pećnicu i ispecite ovaj slatki jesenski kolačić.

Sastojci

Za tijesto:

  • 50g maslaca
  • 50g brašna
  • 60g šećera
  • 50g čokolade s većim udjelom kakaa
  • 100g kesten pirea
  • 100g šećera u prahu
  • 3 jaja
Kesten pire | Author: Stockfood foto: Stockfood

Za kremu:

  • 250g kesten pirea
  • 100g šećera u prahu
  • 2 žlice ruma
  • 3dl slatkog vrhnja za šlag
  • 20g otopljene tamne čokolade

 

Priprema:

  1. U vodenoj kupelji rastopite čokoladu i maslac. Maknite s vatre, malo ohladite pa dodajte žumanjke i šećer u prahu. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu
  2. Zatim dodajte i lagano umiješajte pola količine brašna i kesten pire. U drugoj zdjeli izmiksajte sa šećerom čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodajte mu polako čokoladu i ostatak brašna
  3. Kalup obložite papirom za pečenje i prelijte smjesu. Pecite je oko 20 minuta na 160 stupnjeva. Izmiješajte sve sastojke za kremu i premažite preko biskvita. Stavite u hladnjak na nekoliko sati

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.