Zasladite kišni dan: Torta s kremom od kestena

Thinkstock
Omiljenu jesensku namirnicu proslavite ovim desertom
Vidi originalni članak

Skuhajte kestene, pripremite pire i s dodatkom čokolade i biskvita složite nezaboravnu jesensku tortu. Premažite cijelu kremom od čokolade i ukrasite po želji

Sastojci:

Za biskvit

  • 5 jaja
  • 140g šećera
  • 140g pirea od kestena
  • žlica brašna
  • 50g čokolade
  • vrećica praška za pecivo

Za kremu

  • 350g pirea od kestena
  • 150g maslaca
  • 150g šećera
  • žlica ruma
  • 2dl slatkog vrhnja

Za glazuru:

 

Priprema:

  1. Od skuhanih i oguljenih kestena pripremite pire. Otopite čokoladu na pari i pjenasto umutite jaja sa šećerom u glatku smjesu. Postepeno dodajte kesten pire, brašno s praškom za pecivo i otopljenu čokoladu
  2. Sve dobro izmiješajte i izlijte u lim premazan maslacem i posut brašnom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Dobro ohlađeni biskvit prerežite na tri dijela. Za kremu pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom, umiješajte kesten pire i dodajte rum
  3. Na kraju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje. Premažite kore kremom. Rastopite čokoladu na pari s maslacem, pa čokoladnom glazurom premažite cijelu tortu. Ukrasite ribanom čokoladom
Posjeti Gastro.hr