gastro postao
Omiljenu jesensku namirnicu proslavite ovim desertom
Skuhajte kestene, pripremite pire i s dodatkom čokolade i biskvita složite nezaboravnu jesensku tortu. Premažite cijelu kremom od čokolade i ukrasite po želji
Sastojci:
Za biskvit
- 5 jaja
- 140g šećera
- 140g pirea od kestena
- žlica brašna
- 50g čokolade
- vrećica praška za pecivo
Za kremu
- 350g pirea od kestena
- 150g maslaca
- 150g šećera
- žlica ruma
- 2dl slatkog vrhnja
Za glazuru:
- 200g tamne čokolade
- 120g maslaca
- čokolada za posipanje
Priprema:
- Od skuhanih i oguljenih kestena pripremite pire. Otopite čokoladu na pari i pjenasto umutite jaja sa šećerom u glatku smjesu. Postepeno dodajte kesten pire, brašno s praškom za pecivo i otopljenu čokoladu
- Sve dobro izmiješajte i izlijte u lim premazan maslacem i posut brašnom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Dobro ohlađeni biskvit prerežite na tri dijela. Za kremu pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom, umiješajte kesten pire i dodajte rum
- Na kraju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje. Premažite kore kremom. Rastopite čokoladu na pari s maslacem, pa čokoladnom glazurom premažite cijelu tortu. Ukrasite ribanom čokoladom