Zaslanite dan čipsom od bundeve

Thinkstock
Pečeni čips od bundeve je zdrava, jednostavna i hrskava grickalica.
Vidi originalni članak

Sve što trebate za čips od bundeve je sol i malo cimeta za začine. Prvo što trebate napraviti je izrezati vašu bundevu na tanke kriške. Možete napraviti krugove od kalupa ili oblike kakve poželite. Imajte na umu da će se prilikom pečenja smanjiti pa nemojte napraviti premale oblike.

Sastojci:

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Na pleh stavite papir za pečenje i stavite prethodno tanko nasjeckanu bundevu na pleh. 
  2. Pecite oko pola sata dok ne primjetite da se kraj čipsa uvija. Ugasite pećnicu i ostavite u pećnici da se ohlade. Nakon 20 minuta čips bi trebao biti potpuno hrskav. Posolite ga sa solju i cimetom i gledajte kako brzo nestaje.
Posjeti Gastro.hr