Kolumne 17. rujna 2023.

Ukusan doručak od banane i kokosovog brašna

Kaša od kokosa i banane foto: LAURA ROMAN
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas ti donosim recept za brzinsku finu kašu od kokosa koju možeš pripremiti za doručak ili za desert

Sastojci koji će zgusnuti ovu kašu su kokosovo brašno, jaje i banana. Osim što će ovoj kaši bez žitarica dati teksturu, ti sastojci će te zasititi i dati ti dovoljno energije.

Prije konzumacije, preko kaše sam prelila malo topljene tamne čokolade i dodala nekoliko pistacija, kako bih dan započela na baš fini način! 

Dok doručkuješ, provjeri što ima novog na blogu la vie shobaine i Instagram profilu. 

 | Author: LAURA ROMAN Kaša od kokosa i banane foto: LAURA ROMAN

Kaša od kokosovog brašna i banane

Sastojci:

  • 100 ml mlijeka
  • 30 ml vrhnja za šlag
  • 1 jaje
  • 1 velika banana
  • 2 velike žlice kokosovog brašna
  • rastopljena tamna čokolada
  • pistacije 

Postupak:

  1. U blenderu izmiksaj bananu s malo mlijeka kako bi dobila glatku smjesu. 
  2. Ulij ostatak mlijeka i vrhnja u posudu i na laganoj vatri polako zagrij. 
  3. Uz stalno miješanje, dodaj kokosovo brašno. 
  4. Kada se kokos potpuno sjedinio s mlijekom, dodaj smjesu od banane i nastavi miješati. 
  5. Na kraju dodaj i jedno jaje u smjesu pa miješaj na laganoj vatri nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne poput kaše 
  6. Premjesti u zdjelicu za posluživanje, prelij topljenom čokoladom i pospi pistacijama. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Neodoljiva čokoladna torta s kremom od mascarponea Kolumne Možda vas zanima... Nutella Cookie Dough Cheesecake koji se ne peče Kolumne Možda vas zanima... Osvježavajuće kocke od čokolade i kokosa Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:34 17. Rujan 2023.

    izvrsno