Kolumne 11. srpnja 2019.

Cheesecake s borovnicama dokazano rashlađuje

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Jeste li za jedan komad osvježavajućeg cheesecakea?

Nepečeni cheesecake definitivno je torta koju ljeti najviše radimo jer se ne peče. Dakle, nema paljenja pećnice, nema dodatnog zagrijavanja, a još kad se dobro ohladi, vrlo je osvježavajuća, osobito uz dodatak svježeg voća. Ova verzija obogaćena je svježim borovnicama, koje obožavam.

Svi već imamo neke svoje recepte za pečeni kao i nepečeni cheesecake, ali još jedan u moru recepata nije na odmet. Probajte, možda vam baš ovaj postane omiljeni.

 

Možda vas zanima... Lagani cheesecake sa šumskim voćem Kolumne

 

Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu



 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Podloga:

  • 300 g mljevene plazme (ili petit keksa)
  • 100 g otopljenog maslaca

Krema od sira:

  • 500 g krem sira (ja sam ovaj put koristila President sir za kolače)
  • 100 g kiselog vrhnja ili milerama
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 kremfix
  • šećera u prahu po ukusu, netko voli više, netko manje slatko
  • 2 velike žlice Lino lade kokos
  • 70 g otopljene bijele čokolade

Preljev od borovnica:

  • 1 pakovanje svježih borovnica (cca 200-300 g)
  • šećera po želji

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger


Priprema:

  1. Za podlogu standardno pomiješajte kekse s otopljenim maslacem i utisnite smjesu na dno kalupa.
  2. Stavite na hladno dok pripremate kremu.
  3. Istucite vrhnje za šlag sa kremfixom i šećerom u prahu. Kad je dovoljno čvrsto, lagano umiksajte sir i ostale sastojke.
  4. Dobivenu kremu izlijte u kalup, preko podloge od keksa.
  5. Za preljev borovnice i šećer prokuhajte u posudi na laganoj vatri, kad se šećer otopi i borovnice počnu raspadati, gotovo je. Na kraju ih još možete usitniti štapnim mikserom. Ova količina vam ne treba za tortu, ja volim napraviti više i čuvati u staklenci i koristiti po potrebi. Za cheesecake vam je dovoljno par žlica preljeva.
  6. Stavljajte žlicom hrpice preljeva na kremu od sira a zatim čačkalicom ili štapićem za ražnjiće "prošarajte" odozgo kako biste dobili tzv mramorni izgled.
  7. Stavite tortu hladiti na par sati ili najbolje preko noći i poslužite.

 

Možda vas zanima... Pun pogodak: Torta od limete i kokosa Kolumne

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.