Kolumne 04. travnja 2019.

Fakin Craft Bar proslavio svoj drugi rođendan

foto: Samir Cerić Kovačević
gastro postao gastro.24sata.hr
Pod sloganom „Slavimo Fakin 2. rođendan“, omiljeni zagrebački craft bar je prošle subote kao pravi slavljenik počastio svoje goste velikim izborom domaćih i stranih craft piva, novom ponudom jela i odličnom glazbom do kasno u noć.

Čini se kao da je oduvijek bio tu za nas, no Fakin Craft Bar tek dvije godine postoji kao omiljeno gnijezdo ne samo tradicionalnih, već i eksperimentiranju sklonih pivopija. Ovo je idealno mjesto ako vam se ne ide sve do Opatovine u centru grada kako biste uživali u pivskim delicijama. Smješten je na idealnom mjestu u Vukovarskoj ulici, u susjedstvu Filozofskog i Fakulteta strojarstva i brodogradnje: dovoljno blizu javnog gradskog prijevoza, a opet dovoljno daleko od užurbane gradske vreve.

 | Author: Samir Cerić Kovačević foto: Samir Cerić Kovačević

Kao dio franšize Pivovare Medvedgrad, zadržao je onaj dobro poznati štih tradicionalnih pivnica, no s većom tendencijom ka novim, modernim craft pivovarama iz cijeloga svijeta. Pa tako uz vrlo poznata Medvedgradova piva koja nas prate još od tinejdžerskih dana, na Fakinova čak 24 točionika se redovito izmjenjuju najfiniji uradci domaćih i stranih craft pivovara.

Koliko je ovaj bar omiljen, pokazalo se prošle subote na proslavi njegova drugog rođendana na kojoj su se uz mnogobrojne redovite posjetitelje pojavili i pivari domaćih craft pivovara. I naravno da nam je Fakin za svoj rođendan pripremio iznenađenje te je u ponudu, po promotivnim cijenama, uvrstio i nekoliko specijaliteta stranih pivovara kao što su američka Rouge Ales & Spirits, estonski Pohjala Brewery (fantastični Imperial Stout CocoBänger s nokautirajućih 12,5% alkohola) i slovenski Lobik Brewery (sočna, voćna, ekstremno zahmeljena IPA Bridge of Bones). No, apsolutni highlight večeri je bio prvi ovogodišnji Cugmajstor. Ovaj pilsner s plemenitim njemačkim hmeljevima kreirali su Medvedgradov majstor pivar Božidar Kostanjčar i vrsni kućni pivar Matt Hollingsworth.

 | Author: Samir Cerić Kovačević foto: Samir Cerić Kovačević

Uz tekuća pitanja, Fakin Craft Bar rješava i ona konkretnija, kruto prehrambena. Iako ni prve dvije godine posjetitelji nisu oskudijevali u ukusnim zalogajima koji su upotpunjavali svaki gutljaj piva, Fakinov meni se obogatio za još nekoliko poslastica. Svoju premijeru su uoči rođendana imali Buffalo wings pileća krilca, Pulled pork sporo pečena svinjetina, Chicken skew i Beef skew.  A u subotu se sve s menija nudilo sa 25% popusta.

 | Author: Samir Cerić Kovačević foto: Samir Cerić Kovačević

Uz dobru atmosferu, obilje piva i jela, dobro raspoloženo i marljivo osoblje, Fakin Craft Bar redovito organizira i tap takeover kada na jednom mjestu i u isto vrijeme možete probati više različitih piva jedne gostujuće pivovare. U sklopu bara se nalazi i mikro pivovara gdje prema dogovoru možete i skuhati vlastito pivo ili gledati kako pivari velikih, domaćih craft pivovara demonstriraju vlastite vještine spravljanja piva.

 | Author: Beer Groupie foto: Beer Groupie

Fakin Craft Bar je tijekom protekle dvije godine pokazao da ima ozbiljnu namjeru zadovoljiti i najizbirljivije pivske i gastronomske gurmane, a prošle subote nam je samo učvrstio vjeru u to. Kako se hrvatska pivska craft scena širi i dobiva sve više poklonika, potrebno je sve više mjesta koji će znati znalački i profesionalno udovoljiti tržištu. A Fakin Craft Bar je upravo takvo mjesto. Neka nam živi dugo i berićetno.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.